SUNGUR’un Teslim Tarihi Öne Alındı

1 Dk. Okuma Süresi
SUNGUR HSS

ROKETSAN üretimi SUNGUR kısa menzilli hava savunma füze sisteminin ilk teslimatının öne çekileceği açıklandı. Bu kapsamda SUNGUR 2020 yılı içerisinde teslim edilecek.

Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde, Roketsan’ın yerli savunma sanayii paydaşlarıyla birlikte geliştirdiği hava savunma ailemizin yeni üyesi SUNGUR, başarılı atışlı testler sonrası envantere girmeye hazır olacak.

Kademeli hava savunma sistemimizin yeni üyesi, portatif özelliğiyle kara, hava, deniz platformlarına entegre edilebilecek. SUNGUR, hareketli atış yeteneği, gece-gündüz hedef tespit, teşhis, tanımlama, takip ve farklı yönlerden gelen hedeflere 360 derece atış kabiliyetine sahip.

SUNGUR, hava unsurlarına karşı etkinliği ve yüksek manevra kabiliyeti, yüksek hedef isabet yeteneği ve karşı tedbir özelliği, titanyum harp başlığı, hedefin uzun menzilden görüntülenmesini sağlayan nişangahıyla kendi sınıfının önünde bir sistem.

SUNGUR‘un, yerli MANPADS (Portatif Hava Savunma Sistemi), test atışları BMC Vuran zırhlı aracına entegre bir şekilde dörtlü lançer ile birlikte geldiği görüntülenmişti.

SUNGUR, katmanlı hava savunmamızın en alt basamağı olacaktır.

2020’nin Ocak ayında PORSAV’ın (yeni adıyla SUNGUR) test atışı gerçekleştirilmişti. Eğer PORSAV üzerinden yola çıkarsak sistemin 4 km irtifa ve 6 km+ menzil değerlerine sahip olacağı söylenebilir. Muadillerine karşı önde olmasının sebebi ise IR yerine IIR (Kızılötesi Başlık) kullanılmasıdır.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
TDA Haber Merkezi
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version