Sinop’ta Türk S-400 Testleri için NOTAM Yayımlandı!

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
2 Dk. Okuma Süresi
S-400 Test için Sevk Ediliyor
S-400 Test için Sevk Ediliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, S-400 hava savunma sistemlerini Sinop yakınlarında bir eğitim sahasında aktif hale getirip test etme sürecini başlattı ve bölgede NOTAM yayımladı.

5-16 Ekim arasında Sinop’ta yapılacak testler için yola çıkan S-400’ler Samsun’dan geçerken görüntülendi. Hedef olarak kullanılacak 10 Banshee hedef uçaklarının nakli için de gereken izin verildi. Yapılacak olan testler neticesinde Rusya’dan satın alınan S-400 hava savunma sistemlerinin komuta kontrol ve iletişim sistemlerinin kabiliyetleri, radar, hedef takip ve tespit yeteneklerinin performansı gözlemlenecek.

Banshee Hedef Uçaklarının Özellikleri:

Hava savunma sistemlerinin kabiliyetini ölçmede kullanılan Banshee hedef uçakları, İngiliz Target Technology şirketi tarafından 1980’de geliştirmeye başlanmış 1983’te tamamlanmıştır. Banshee uçakları ile havadan havaya, yerden havaya, omuzdan atılan füzelerin ve hava savunmada kullanılan top sistemlerinin kabiliyetleri ölçülmektedir.

Banshee hedef uçakları, delta kanat tasarımına sahiptir ve çoğunlukla kompozit malzemeden yapılmıştır. İlk modellerinde Normalair-Garrett üretimi 26 hp 342 cc çift silindirli ve iki zamanlı motorlar kullanılmış olup daha sonraki modellerinde Norton üretimi P73 motorlar kullanılmıştır.

  • Uzunluk: 0,85m – 2,95m
  • Kanat Açıklığı: 2,49m
  • Boş Ağırlık: 39 kg
  • Brüt Ağırlık: 73 kg
  • Mürettebat: –
  • Yükseklik: 0,78m
Meggitt BTT-3 Banshee

NOTAM Nedir?


NOTAM, havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiridir. İngilizce “notice to airmen” kavramının kısaltmasıdır. ICAO konvansiyonu – Annex 15 gereğince ilgili havacılık otoriteleri ve hava meydanları tarafından yayımlanırlar.

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version