SİHA’lar İşaretleyecek, Karadan Vurulacak!

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
1 Dk. Okuma Süresi
TRLG-230

Cumhurbaşkanı Erdoğan Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Töreni’nde çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaskani Erdoğan:
”TRG-230’a lazer arayıcı başlık ilave edildi. Ortaya çıkan bu TRLG-230 füzesi Bayraktar TB2’nin işaretlediği hedefi başarıyla vurdu.”

Yeni nesil, lazer güdümlü topçu füzemiz geliyor! Gösterilen görüntülerde TRLG-230 Füzesi, İHA ve SİHA’larla iş birliği halinde hareket ederek hava araçlarının işaretlediği hedefleri karadan vuruyor.

İlk defa Türk yapımı Topçu Roketine Lazer Güdüm eklendi.
Daha önce KKS+GLONASS destekli ANS ile güdümlendirilen TRG-230 güdümlü topçu roketi(füze)nin lazer güdümlü versiyonu üretildi. Bu sayede S/İHA’ların işaretlediği hedeflere karadan hassas vuruş yapılacak.

”Füze yeteneklerimiz ile sahadaki güvenlik güçlerimize yeni yetenekler kazandıracak teknolojiler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Lazer arayıcı başlığı TRG-230 füze sistemine entegre ediyoruz. TRLG-230 adını verdiğimiz bu füze sistemi, İHA ve İHA’ların işaretlediği hedefleri karadan vurabilecek şekilde geliştirildi. Bayraktar TB2 SİHA’nın lazer işaretleme hedefi, lazer güdümlü 230 milimetrelik füze sistemi ile vuruldu. Bu yeni gelişme cephedeki askerlerimizi güçlendirecek.”

https://tdefenceagency.com/wp-content/uploads/2020/08/T0xH7VBMCJFnA8u2-1.mp4
TRLG-230 FÜZESİ
Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version