Atmaca Gemisavar Füzesi Yıl Sonu Envanterde!

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
1 Dk. Okuma Süresi
Atmaca Gemisavar Füzesi
Atmaca Gemisavar Füzesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Töreni’nde çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
”Atmaca gemisavar füzemiz, 200+ km’den fazla menziliyle düşman unsurları tarafından radarla tespit edilemeden hedefi imha edebiliyor. Yıl sonunda envantere katacağız. Pek çok ülke de Atmaca’yı satın almak için ilgileniyor.”

TCG Kınalıada’dan Atmaca Atışı

”Ülkemizin ilk deniz füzesi olan ATMACA’ya ayrı bir parantez açmam gerekiyor, 200 kilometre menzili ile düşman radarları tarafından teşhis edilemeyen ve aynı zamanda hedef hareket etse dahi takip edebilen ATMACA ülkemizi dünyada gemi savar füzesi üretebilen 5 ülke arasına dahil etmiştir. Ordumuzun göz bebeği olarak ATMACA’yı inşallah yıl sonu itibari ile TSK’nın envanterine katacağız, birçok ülkenin ATMACA’ya ilgi duyması ve satın almak için bizimle iletişim kurması da ayrıca gurur vericidir.”

Roketsan’ın geliştirdiği 200 km menzilli nokta atışı yapabilen radarlarla tespiti son derece zor Atmaca füzelerinin devreye girmesiyle, kıta sahanlığımızda, MEB’imizde, MaviVatan ve ilgili bütün denizlerde vatanımızı savunabileceğiz.
Hem sabit hem de hareketli platformlardan.

Atmaca Gemisavar Füzesi Tüm Özellikleri

Birçok ülke Atmaca’ya ilgi duyuyor ve satın almak için görüşmelere başladı.


Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version