Rusya Kinzhal Hipersonik Seyir Füzesini Test Etti

2 Dk. Okuma Süresi

Rusya savunma bakanlığı, 1 Martta Vladimir Putin tarafından dünyaya ilanen açıklanan bir dizi nükleer yetenekteki silahtan biri olan hipersonik Kinzhal (Kinzal) seyir füzesinin başarılı bir şekilde test edildiğini açıkladı.

10 Mart Cumartesi günü Rusya’nın güneybatı hava sahasında yapılan teste ait video görüntüsü de yayınlanırken, testler için 2018 yılının başından beri gece gündüz çeşitli hava koşullarında MİG-31 jeti ile 250’den fazla sorti gerçekleştirildi.

 
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Fırlatma plana göre yapıldı, hipersonik füze hedefi vurdu.” denildi.

1 Mart’ta konuşan Putin, Kinzhal(Tr: Hançer) füzesini “ideal bir silah” olarak nitelendirdi ve “yenilmez(önlenemez)” silah stoğunun bir parçası olduğunu vurguladı. Putin, Rusya’nın savunma kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yürütüldüğünü belirterek, ülkenin savunma amaçlı ihtiyaçlarını karşılayacak yeni silahların geliştirilmesinin hiç kimseyi tehdit etmediğini de sözlerine ekledi.

İkili ilişkileri geliştirmek üzere ortadoğuda bir dizi seyahat gerçekleştiren ABD savunma bakanı James Mattis’e gazeteciler tarafından soru yöneltilmesi üzerine: “Rus askeri kabiliyetinde hiçbir değişiklik yok; ve bu sistemlerin herhangi birinin yıllardır sözünü ettikleri askeri dengeyi değiştirebildiğini görmedim. Caydırıcı duruşumuzda değişiklik için herhangi bir ihtiyaç duymuyoruz. Tüm stratejik dengede değişmeyen bir duruma ne kadar para harcamak istediklerinden başka bir şey değiştirmiyor.” dedi.

Test sonrası facebook hesabından kısa bir açıklama yapan Başbakan yardımıcısı Dmitry Rogozin, yüksek iftiralarda keşif ve saldırı kabiliyetiyle rus hava kuvvetleri için oldukça önemli olan MİG-31 jetlerinin modernizasyonu amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

 

Havadan-satha atılabilen Kinzhal seyir füzesinin, sesin 10 katı (mach 10) hıza ulaştığı ve 2000 kilometre menzile sahip olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: trsavunmasanayi.com

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
TDA Haber Merkezi
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version