Rize’li Minik Öğrencilerden Afrin’deki Mehmetçik’e Uzanan Zarflar dolusu Vatan Sevgisi

2 Dk. Okuma Süresi

Rize’de bulunan Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği İlkokulu, 4-A sınıfı öğrencileri güzel bir etkinliğe imza attı.
Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 20 Ocak 2018’de başlayan Zeytindalı harekatı ile Suriye’nin Afrin kentini işgal edip terör faaliyetleri yürüten terör örgütü PYD’ye karşı operasyon başlatmıştı. Bu harekat birçok haber kanalı tarafından operasyon boyunca naklen ekranlara verilmiş ve Türk halkı tarafından takip edilmesi sağlanmıştı.

Diğer okullarda olduğu gibi TOBB ilkokulu’nun öğrencileri de velileri gibi bu harekatı takip etmişti.
Öğrenciler, Afrin’den gelen videolardan etkilenerek Askerlerimize moral olması amacıyla sınıf öğretmenleri Fatma CANBAZ’ın rehberliğinde bir etkinlik düzenlediler.

Öğrencilerimiz, Milli ve Manevi değerlerin güdüsüyle Mehmetçik abilerine resim, şiir ve mektuplar hazırlamak için işe koyuldular. Belirlenen ders saatlerinde sınırlama olmaksızın kalplerinden geldiği gibi duygularını kağıtlarına dökerek Afrin’e gidecek faaliyetlerini oluşturmaya başladılar.
İlerleyen zaman içinde Öğretmen Hanım tarafından fotoğraflanan öğrencilerin hummalı çalışmalarla dosyalarını oluşturduğu görülüyor.
Etkinliklerinin sonuna yaklaşıldığında öğrenciler resimlerini çizmiş, mektup kağıtları doldurmuş ve şiirlerin son kıtalarına başlamışlardı.
Çocuklar etkinliklerini bitirdikten sonra Afrin’e gönderilmesi için 2. hudut tabur komutanlığı’na postalayıp mektupların Mehmetçiğe ulaşmasını beklediler.
Afrin’den, Mehmetçik’ten gelen Teşekkür

“Rize, Türkiye Odalar Ve Borsalar İlkokulu’ndan gelen mektupları okuduk.

Değerli kardeşlerimiz, biz Mehmetçik abileriniz Afrin’den size selamlar eder, mektuplarınızı gönderdiğiniz için teşekkür ederiz, çok sağolun.”

 Öğrencilerin etkinlikleri

 

Bu Yazıyı Paylaş
Sınıf öğretmeni olarak nice minik kalbe Türk milliyetçiliğini ve vatanseverliğini işleme, bunun yanında bilim-teknoloji iştahı kazandırma çabasındayım. Hem Tarih hem teknolojiye meraklıyım. Bilhassa Askeri teknoloji ve Savunma sanayi üzerine organizasyonlara katılıp firmalar ile çalışmalar yürüterek Türk Savunma Sanayi çorbasına az da olsa tuz katma gayesi içindeyim.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version