Komşunun Hava Savunması İsrail’e Emanet

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
1 Dk. Okuma Süresi

Gürcistan Savunma Bakanlığı ile İsrail merkezli Rafael Advanced Defense Systems Ltd. arasında anlaşma imzalandı. Anlaşma 11 Eylül’de Gürcistan Savunma Bakanlığı tarafından duyuruldu. Anlaşma kapsamında Gürcistan’ın tüm hava savunma sistemleri modernizasyondan ve yükseltmeden geçecek.

Uygulama veya sözleşme mali tutarına ilişkin hiçbir ayrıntı açıklanmadı.

Anlaşmanın imzalanmasından önce, Savunma Bakanı Irakli Garibaşvili, İsrail Savunma Bakanlığı’na bağlı devlet şirketi Rafael’in temsilcileriyle Gürcistan’ın hava savunma yeteneklerinin geliştirilmesi ve hava savunma sistemlerinin iyileştirilmesi konularını görüştü. Taraflar ayrıca, personelin eğitimi dahil olmak üzere başka iş birliği olasılıklarını ve gelecek planları konuştular.

Rafael Advanced Defense Systems, İsrail Silahlı Kuvvetleri için silah ve askeri savunma teknolojisinin yanı sıra ihracatın geliştirilmesi için çalışan İsrail Savunma Bakanlığı’na bağlı bir limited şirkettir. Şirket, Defense News TOP 100 listesinde 44. sırada yer almaktadır.

Gürcistan Hava Savunma Sistemleri

Hava savunma sistemi olarak Gürcistan’ın envanterinde SSCB yapımı BUK-M1, 9K33 Osa, 9K35 Strela-10 ve ZSU-23-4 Shilka yer almaktadır. Bunların dışında İsrail yapımı Python-5 füzeleriyle donatılmış SPYDER orta irtifa hava savunma sistemi bulunmaktadır. Aynı zamanda SSCB ve Ukrayna’dan alınan birçok hava savunma radarı bulunmaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version