Israel Aerospace Industries CEO’su İstifa Etti!

2 Dk. Okuma Süresi

Israel Aerospace Industries (IAI) CEO’su Nimrod Sheffer 1 Temmuz 2020 günü istifa ettiğini açıkladı. CEO Haziran 2018’de göreve başlamıştı ve sadece 2 yıl görevi sürdürebildi. Kendisinden önceki CEO olan Joseph Weiss ise 6 yıl boyunca görevini yerine getirip yaştan dolayı emekli olmuştu.

İstifa eden CEO Sheffer, 36 yıl boyunca İsrail Ordusunda hizmette bulunarak ordudan emekliliğe ayrılmıştı. CEO aynı zamanda eski bir savaş pilotuydu ve İsrail Ordusu Planlama Müdürlüğü’nün başkanlığını da yapmıştı.

İstifa hakkında IAI şirketi şu açıklamayı yaptı: “IAI CEO’su olarak görev yaptığı dönemde Sheffer bir dizi reform ve dönüşüm başlattı ve son altı çeyrekte IAI için mükemmel iş sonuçları veren bir büyüme stratejisi ve bir iş planı hazırladı.” Sheffer da yaptığı açıklamada IAI çalışanlarına ve yöneticilerine güvenleri ve işbirlikleri için teşekkür etti.

Sheffer Ağustos 2019’da bir röportajda IAI’nın yan kuruluşu Elta Systems tarafından üretilen çok amaçlı radarını “dünyanın en iyi radarı” olarak nitelendirmişti (Demir Kubbe HSS’nin ELM-2084 Radarı). Ayrıca Kuzey Amerika pazarının potansiyeline vurgu yapmıştı.

İsrail, ELM-2084 radarını Aralık 2019’da Çek Cumhuriyeti’ne sattı. IAI ayrıca, 2018 yılında Sheffer’ın görev süresi altında Hindistan’da birkaç büyük anlaşma imzaladı ve Barak 8 ve uzun menzilli hava savunma füzelerini satmayı başardı.

İstifa Eden CEO Nimrod Sheffer

İstifanın nedeni kesin olarak açıklanmasa da şirketin 2018 gelirlerinde yaşadığı sert düşüş ve ardından gelen COVİD krizi gösteriliyor. IAI 2020 yılında havacılık bölümünden tam 900 çalışanını işten çıkardı.

Israel Aerospace Industries

IAI, İsrail’in 3 dev savunma sanayii şirketinden biridir. Havacılık ve uzay sistemlerinde İsrail’in adeta kalbi konumundadır. Şirket Defense News TOP 100 yani dünyanın en büyük silah şirketleri listesinde 44. sırada yer almaktadır. Şirketin ülkemizdeki hasmı TUSAŞ ise listenin 69. sırasında yer alıyor.

IAI 2017 yılında 5.5 milyar dolar gelirle rekorunu kırmıştı. Fakat 2018 yılında sert bir düşüş göstererek 3.6 milyar dolar gelirde kaldı. 2019 yılı geliri ise hafif toparlama göstererek 4.1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Öte yandan COVID-19 krizi IAI’yi kötü etkiledi ve şirket havacılık alanından tam 900 çalışanını işten çıkardı.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Turkish Defence Agency Genel Yayın Yönetmeni. Havacılık tutkunu.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version