Bu siteyi kullanarak Gizlilik İlkesini kabul etmiş olursunuz.
Kabul Et
Turkish Defence AgencyTurkish Defence AgencyTurkish Defence Agency
  • Anasayfa
  • Haberler
    • Kara Haberleri
    • Deniz Haberleri
    • Hava Haberleri
    • Uzay Haberleri
    • Savaşlar
      • Filistin-İsrail Savaşı
      • Rusya-Ukrayna Savaşı
  • Özgün Yazılar
    • Hava
    • Kara
    • Deniz
    • Uzay
    • Strateji
    • Teknoloji
    • Jeopolitik
  • Ürünler ve Projeler
    • Hava Araçları
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Modernizasyon Projeleri
  • Yer imleri
Ara
  • İnfografikler
  • Röportajlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Okuma: Dünyanın ilk Sanal Savunma Sanayi Fuarı; SAHA EXPO
Paylaş
Giriş yap
Bildirim Daha fazlasını göster
Yazıyı BoyutlandırAa
Turkish Defence AgencyTurkish Defence Agency
Yazıyı BoyutlandırAa
Ara
  • Anasayfa
  • Yer imleri
  • Haberler
    • Kara Haberleri
    • Deniz Haberleri
    • Hava Haberleri
    • Uzay Haberleri
    • Savaşlar
  • Özgün Yazılar
    • Hava
    • Kara
    • Deniz
    • Uzay
    • Teknoloji
    • Strateji
    • Jeopolitik
  • Ürünler ve Projeler
    • Hava Araçları
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Modernizasyon Projeleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Giriş yap
Bizi takip edin
Turkish Defence Agency > Tüm İçerikler > Haberler > Dünyanın ilk Sanal Savunma Sanayi Fuarı; SAHA EXPO
Haberler

Dünyanın ilk Sanal Savunma Sanayi Fuarı; SAHA EXPO

Turkish Defence Agency
Son güncelleme: 31 Ekim 2020 01:40
Turkish Defence Agency
Paylaş
5 Dk. Okuma Süresi
Paylaş

Dünyanın İlk Sanal Savunma Sanayi Fuarı; SAHA EXPO

Milli Teknoloji Hamlesi’nin en büyük destekçisi SAHA İstanbul, Türk savunma sanayinin gücünü, sanal dünyaya taşıyor. Dünyanın ilk 3 boyutlu Sanal Savunma Sanayi Fuarı SAHA EXPO, 09 Kasım 2020 – 09 Nisan 2021 tarihleri  arasında gerçekleştirilecek.

İçindekiler
Dünyanın İlk Sanal Savunma Sanayi Fuarı; SAHA EXPOTİHA, ATAK, SAHA EXPO Sanal Fuarı’ndaSanal gerçeklik teknolojileri3 Boyutlu modelleme  Fuar sanal, iletişim yüz yüze   Mobil uyumluFiziki fuar 2021’de

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle fuarların ertelendiği bir dönemde, çalışmalarını hızla ve başarılı bir şekilde dijital dünyaya taşıyan SAHA İstanbul tarafından gerçekleştirilecek sanal fuar, Türk savunma sanayinin gücünü sanal dünyaya taşıyan ilk fuar olacak. Küresel bir marka olması hedefiyle ilki gerçekleştirilecek sanal fuar, web üzerinden tüm dünyaya açık yapılacak.

Savunma, havacılık ve uzay sanayinde faaliyet gösteren, yüksek teknoloji üretim potansiyeline sahip yüzlerce firma ve üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirilecek sanal fuar, SAHA İstanbul üyesi ASELSAN iştiraki BİTES tarafından hazırlanan XperEXPO uygulaması ile yapılacak.

09 Kasım 2020 – 09 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek SAHA EXPO Sanal Fuarı’nın ilk haftası karşılıklı video konferanslara açık olacak şekilde, 300’ün üzerinde katılımcı ile online olarak yapılacağını belirten SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “SAHA EXPO Sanal Fuarı, Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden binlerce sektör profesyonelinin buluştuğu bir fuar olacak” dedi.

SAHA EXPO 2020 SANAL FUAR

TİHA, ATAK, SAHA EXPO Sanal Fuarı’nda

Sanal fuarda, Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), ATAK Helikopteri, TB2 ve füze sistemleri başta olmak üzere savunma sanayinde yüzlerce firmanın ürünlerini ve geliştirdikleri sistemleri incelemek ve detaylı bilgi almanın mümkün olacağını belirten Bayraktar, şöyle devam etti:

“Yerli ve milli imkanlarla, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen sanal fuar uygulaması, firmaların tüm ürünlerinin ve vizyonunun interaktif bir deneyimle sergilenmesine olanak tanıyor. Uygulama hem fuar ziyaretçilerine hem de fuara katılacak firmalara birçok farklı avantaj da sunacak. 300’ün üzerinde savunma havacılık ve uzay sanayi firmasının katılacağı sanal fuarda ayrıca Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Kuzey ve Kıta Afrikası, Rusya, Ukrayna, Pakistan, Hindistan, Malezya, Endonezya, Bangladeş ve daha birçok ülkeden firma ve devlet temsilcisi B2B/B2G görüşmelerde yer alacak. Katılımcılar yurt içinden ve yurtdışından alım heyetleri ile yapacakları video konferanslarla en yeni ürün, sistem ve tasarımlarını tanıtabilecek, uluslararası iş birlikleri kurabilecek. Sanal Fuar, 5 ay boyunca ziyarete ve firmalarla delegasyonlar arasında B2B/B2G randevulu görüşmelere açık kalmaya devam edecek.”

Sanal gerçeklik teknolojileri

SAHA EXPO Sanal Fuar’a herhangi bir uygulama indirmeden PC web tarayıcısı, mobil tarayıcı ya da SAHA EXPO mobil uygulaması üzerinden erişilebilecek. Giriş yetkisi verilen kişiler dünyanın herhangi bir yerinden sisteme giriş yapabilecek.

Dünyadan ve Türkiye’den sektör profesyonelleri 7/24 açık olacak sanal fuarda gezerken, sanal gerçeklik teknolojileri ile firmaların 3D modellerini detaylı olarak inceleyebilecek, firmaların ve ürünlerin video tanıtımlarını izleyebilecek, firmadan ilgililerle canlı video konferans yapabilecek.

Ziyaretçiler,  ayrıca katılımcı firmaların broşürlerini indirebilecek, kartvizit değişimi yapabilecek ve ürün ile firma tanıtım videolarını izleyebilecek. Stratejik bir alanda gerçekleştirilen fuara ilişkin tüm veriler ve içerik güvenli şekilde, Türkiye’deki altyapılar üzerinde tutulacak.

3 Boyutlu modelleme  

Hızla dijitalleşen hayatımızda, dünyanın farklı ülkelerinde ya da ülkemizde farklı şehirlerde yapılan fuarlar için kilometrelerce yolculuk yapmak da SAHA EXPO Sanal Fuarı ile geçmişte kalacak. 3 boyutlu modelleme ve interaktif animasyonlar ile birebir yansıtılan ürünleri kullanıcılar, en gerçekçi haliyle SAHA EXPO’da tecrübe edebilecekler. Profesyoneller evden ya da ofisten sanal fuarı ziyaret edebilecek.

SAHA EXPO 2020 SANAL FUAR

Fuar sanal, iletişim yüz yüze   

SAHA EXPO sanal fuarında yüz yüze iletişim de mümkün olacak. Katılımcılar bu sayede karşılıklı iletişim eksikliği de hissetmeyecek. Fuar ziyaretçileri ve katılımcı firmaların yetkilileri arasında yüz yüze iletişim video konferans ile sağlanacak.

Mobil uyumlu

Tarayıcı üzerinden online olarak kullanılacak uygulama ile, SAHA EXPO Sanal Fuarı dünyanın her yerinden kullanıcılara açık olacak. Sistem, sınırsız kullanıcıya fuara ulaşma imkanı sağlayacak. Tüm platformlardan kullanılabilecek SAHA EXPO, mobil uyumlu özelliğiyle de öne çıkıyor. Dünyanın herhangi bir yerinde, online bağlantının olduğu bir noktadan sisteme girip fuarı gezmek mümkün olacak.

SAHA EXPO Sanal Fuar uygulamasının bünyesinde; anket, analizler ve raporlama, farklı dil desteği, sosyal medya hesaplarıyla entegrasyon gibi özellikler olacak. Hangi kullanıcının, hangi firmanın standını kaç kere ziyaret ettiği, ne kadar süre kaldığı, dosya indirip indirmediği gibi bilgilere de uygulamadan erişilebilecek. Böylece katılımcı firmalar da, yapılan analizlere göre hedef kitlelerine daha rahat ulaşabilecek ve etkileşim kurabilecek.

Fiziki fuar 2021’de

Öte yandan SAHA İstanbul tarafından 04-07 Kasım 2020 tarihlerinde organize edileceği açıklanan SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı artan Covid-19 vakaları sebebiyle katılımcıların ve ziyaretçilerin sağlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın aldığı tedbirler de göz önüne alınarak 10-13 Kasım 2021 tarihine ertelendi. SAHA EXPO bu tarihte yine Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

ETİKETLENEN:3 boyutlu modellemeilk savunma sanayi sanal fuarıSAHA EXPO 2020TİHA
Bu Yazıyı Paylaş
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Linki Kopyala Yazdır
Paylaş
Ne düşünüyorsun?
Mutlu0
Üzgün0
Utanç Verici0
Kızgın0
Sürpriz0
Eğlenceli0
By Turkish Defence Agency
Takip et:
TDA Haber Merkezi
Önceki Yazı Barış Kartalına Yerli Lojistik Destek
Sonraki Yazı 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Programı
Yorum yap Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Takip Et

185KTakipçiBeğen
11.2KTakipçiTakip Et
46.8KTakipçiTakip Et
7.3KAboneAbone Ol
757ÜyeTakip Et
582TakipçiTakip Et

Bunları da beğenebilirsiniz

Hızır Reis Denizaltısı, Cumhuriyet tarihimizin en derin dalışını gerçekleştirdi
Deniz Özgün Yazılar 19 Ocak 2025
Geleceğin Türk Hava Kuvvetleri Muharip Envanteri
Hava Hava Araçları Özgün Yazılar Türk Savunma Sanayi Ürünleri 15 Haziran 2024
Tank Motoru Geliştirmek Neden Zor !
Kara Özgün Yazılar 19 Ocak 2025
BAYRAKTAR AKINCI’DAN ELÇİN 82 VE LAÇİN 82 İLE TAM İSABET
Haberler Hava Haberleri 15 Kasım 2024

Turkish Defence Agency, Türk savunma sanayii ürünü yerli ve milli sistemleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, savunma ve milli güvenlik gelişmelerine hızlı ve doğru kaynaktan ulaşmak isteyenlerin ihtiyacını karşılamak amacıyla yayın yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir

MQ-25A İnsansız Tanker Uçağına Bir Yıl Erteleme
TUSAŞ ULUSLARARASI ISIF ÖDÜLLERİNE 15 ÖDÜL İLE DAMGA VURDU
Anka-S İle Sınırlar Ortadan Kalktı
Baykar ile Hırvatistan Arasında Tarihi İhracat Anlaşması İmzalandı!
En Büyük Savunma İhracatında STM ve ASFAT Arasında Kritik İmza
Turkish Defence AgencyTurkish Defence Agency
Bizi takip edin
© 2024 Turkish Defence Agency. Tüm Hakları Saklıdır. Sitemizde yayınlanan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
  • Hakkımızda
  • İletişim
adbanner
AdBlock Tespit Edildi
Sitemiz reklam destekli bir sitedir. Lütfen sitemizi desteklemek için reklam engelleyiciyi kapatın.
Tamam, beyaz listeye ekleyeceğim
Tekrar hoş geldin!

Hesabınıza giriş yapın

Kaydol Şifreni mi unuttun?