TÜRK YARDIM KOLİLERİ BALKAN ÜLKELERİNE ULAŞTI

Muhammed Mustafa TÜRKMEN - Genel Koordinatör
2 Dk. Okuma Süresi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadeleye destek amacıyla Türkiye’nin gönderdiği tıbbi yardım, Balkan ülkeleri Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Kosova’ya ulaştı. Bu zorlu dönemde her türlü yardımı esirgemeyen Türkiye bu kez Balkan ülkelerine yardım kolilerini gönderdi. Yardım talebinde bulunan 5 Balkan ülkesine yardım kolileri gönderildi.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığınca hazırlanan yardım kolilerinde; Maske, tulum ve hızlı tanı kiti malzemeleri mevcut.

Yine Hz. Mevlana’nın sözleri vardı

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait olan A400M tipi kargo uçağı Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan yardım için havalandı. Daha önce İspanya ve İtalya’ya yapılan yardımlarda olduğu gibi yardım kolilerinin üzerinde, gönderilen ülke dillerinde ve Türkçe, Mevlana’nın sözü olan “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var.” sözleri yer aldı.
Bölge ülkelerinin yetkili makamlarına teslim edilen yardım kolileri Türk büyükelçilerin yanı sıra bu ülkelerin bakanlarınca karşılandı.

Meclis Başkanı Şentop: Türkiye’nin yardım eli hep kardeşlerimizin üzerinde olacaktır

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede dost ve kardeş Balkan ülkelerini yalnız bırakmadığını belirterek “Türkiye’nin yardım eli hep kardeşlerimizin üzerinde olacaktır.” dedi.

Karadağ Meclis Başkanı İvan Brajovic: “Türkiye,tüm insanlık için zor geçen böyle bir dönemde yaptığı jestle gerçek dostluğunu gösterdi.

Türkiye’nin balkanlara yaptığı yardımlar sonrasında Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi ile Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic teşekkür mesajı yayınladı.

Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi mesajında, “Bu emsalsiz zamanda Kosova’ya destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’ye derinden minnettarız.” ifadesini kullandı.

Karadağ Cumhurbaşkanı Djukanovic bu yardımlardan minnettar olduğunu belirtti. “Karadağ ile Türkiye, Kovid-19’a karşı mücadelede beraber.” açıklamasında bulundu.

Bu Yazıyı Paylaş
By Muhammed Mustafa TÜRKMEN Genel Koordinatör
Takip et:
İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Öğrencisi, amatör fotoğrafçı ve yazar. 5+ senedir grafik tasarım üzerine işler yapıyor. Yazılım, uzay, savunma sanayii ve teknoloji konuları ile ilgileniyor.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version