Türk F-16 Savaş Uçakları Polonya’da

1 Dk. Okuma Süresi

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 savaş uçakları “Geliştirilmiş Hava Polisliği” görevini icra etmek üzere Polonya’ya intikal etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Bandırma 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlu dört adet F-16 Fighting Falcon Blok 40 savaş uçağı, “Geliştirilmiş Hava Polisliği” görevi kapsamında Polonya Malbork Hava Üssü’ne intikal ettirildi. F-16’lara ilaveten bakım ekibi ve lojistik ekipmanların intikali için ise C-130 nakliye uçakları görevlendirildi. Türk F-16’larının Polonya görevi, 15 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek.

80 kişilik bir Türk Hava Kuvvetleri müfrezesi, NATO’nun bölgedeki Hava Polisliği misyonunu desteklemek için Malbork Hava Üssü’nde Eylül ortasına kadar savaş uçaklarıyla görev yapacak . Türk Hava Kuvvetleri, bölgedeki Hava Polisliği’ne ikinci kez savaş uçağı katkısı yapıyor fakat Malbork Üssü’ne ilk kez konuşlandırılıyor.

NATO’nun Baltık Hava Polisliği misyonunu destekleyen üç ülke mevcut. Türkiye, İspanya ve İtalya. NATO üyeleri, işbirliği ve dayanışmayı geliştirmek amacıyla birbirleriyle ve ev sahibi hava kuvvetleriyle birlikte çalışacaklar.

NATO Baltık Hava Polisliği hakkında web sitemizde yer alan makaleyi okuyabilirsiniz.
Bu Yazıyı Paylaş
Makine Mühendisi / Savunma ve Güvenlik Araştırmacısı - Uluslararası Askeri Doktrinler / Milli Güvenlik / İstihbarat Stratejileri / Savunma ve Uzay Teknolojileri İleri Araştırma Programları / Nükleer Programlar / Savunma ve Güvenlik Politikaları
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version