SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI’NDAN SERİ ÜRETİM MÜJDESİ

Muhammed Mustafa TÜRKMEN - Genel Koordinatör
2 Dk. Okuma Süresi
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir:Her zaman için biz,millet olarak topyekün bu savaşı kazanacağımıza inanıyorum.

Savunma Sanayii Başkanı Demir yakından inceledi: Seri üretime az kaldı

Savunma Sanayii sektörü ve Sağlık sektörünün işbirliğiyle çıkılan yolu Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir duyurdu.
Savunma Sanayii alanında kazanılan yetenek ve teknolojilerin diğer alanlarda da kullanılmasının önemini vurguladı.
Savunma Sanayii Başkanı Demir mesajında, “Solunum cihazı alanında yeni teknoloji hamlesinin bir ortağı ve katılımcısı olarak Aselsan bu konuya el attı ve diğer ortaklarla beraber çalışmaları gerçekleştirdi. Yerli ve milli bir tasarımı hayata geçirmek üzere çalışıyor. İnşallah çok hızlı bir şekilde seri üretime geçilerek cihazlar gündeme getirilecek” dedi.

Bu işbirliği, Savunma Sanayiisi’nin kazanımlarının ülkenin geneline yayılması ve bu anlamda bir teknoloji hamlesinin ülkeye çeşitli kazanımlar getirmesi için önemlidir.

Savunma Sanayi alanında kazanılan yetenek ve teknolojilerin diğer alanlarda da kullanılması aslında uzun zamandan beri gündemimizde olan ve ülkenin ihtiyacı olan bir şeydi. Bu bakımdan ilk teşebbüsleri zaten birkaç yıl önce sağlık alanında yapmak üzere Aselsan faaliyetlere başlamıştı.
Acil ihtiyaç bazında gündeme getirilen “solunum cihazları” alanında teknoloji hamlesinin bir ortağı ve katılımcısı olarak Aselsan bu konuya da el attı ve diğer ortaklarla beraber çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bu bağlamda yerli ve milli bir üretimi ve tasarımı hayata geçirmek için tüm gücüyle çalışıyor.

Ayrıca Savunma Sanayii Başkanı, ventilasyon cihazının ilk örnek olduğunu belirterek, Aselsan bünyesinde çalışılan başka ürünlerinde olduğunun müjdesini verdi.

Bu Yazıyı Paylaş
By Muhammed Mustafa TÜRKMEN Genel Koordinatör
Takip et:
İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Öğrencisi, amatör fotoğrafçı ve yazar. 5+ senedir grafik tasarım üzerine işler yapıyor. Yazılım, uzay, savunma sanayii ve teknoloji konuları ile ilgileniyor.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version