RIMPAC Tatbikatında Gemi Batırıldı (Videolu)

4 Dk. Okuma Süresi
USS DURHAM (RIMPAC'ta Batırılan Gemi)
USS DURHAM (RIMPAC'ta Batırılan Gemi)

ABD’nin hizmet dışı bırakılan eski amfibi kargo gemisi USS Durham, RIMPAC tatbikatına katılan gemiler ve uçaklardan yapılan canlı ateş ile batırıldı.

USS Durham Deniz Tatbikatında Gemi Batırma İşlemi Yapıldı

RIMPAC Tatbikatında Gemi Batırıldı, Peki RIMPAC Nedir?

Açılımı “the Rim of the Pacific” (Pasifik Kıyıları) olan RIMPAC, dünyanın en büyük uluslararası deniz savaşı tatbikatıdır. 2020 Ağustos ayı hariç çift sayılı yıllarda haziran veya temmuz aylarında Hawaii ve Honolulu’da düzenlenmektedir.

RIMPAC 2020 Halkla İlişkiler’den yapılan açıklamada “Batma tatbikatı (SINKEX), katılımcı birimlere simülatörlerde kopyalanamayan gerçekçi eğitim yoluyla silahlarına ve sistemlerine yeterlilik ve güven kazanma fırsatı sağladı.” ifadelerine yer verildi.

2020 RIMPAC tatbikatında yer alan Avustralya Kraliyet Donanması Kaptanı Phillipa Hay ise konuya ilişkin olarak “Simülasyon, eğitimimizin kritik bir parçasıdır ancak canlı ateş eğitimi vermekten daha iyi bir şey yoktur. Batırma egzersizleri, silahlarımızı ve silah sistemlerimizi mümkün olan en gerçekçi şekilde test etmenin önemli bir yoludur. Bu, ortak bir güç olarak üst düzey savaş yapabileceğimizi ispat etmektedir.” açıklamalarında bulundu.

Gemi Batırma Tatbikatları Nasıl Gerçekleştirilir?

Hulks olarak adlandırılan SINKEX’lerde (gemi batırma tatbikatı) kullanılan eski donanma gemileri, Deniz Koruma ve Araştırma Yasası uyarınca Deniz Kuvvetlerinin sahip olduğu genel bir izin kapsamında Çevre Koruma Ajansı tarafından istenilen yönetmeliklere tam olarak uygun şekilde hazırlanır.

Her SINKEX’in Hulk’u deniz tabanından en az 1.82 km yüksekte ve karadan en az 50 deniz mili (92.6 km) açıkta batırılması gerekir. İnsanların ve deniz memelilerinin olay sırasında zarar görebilecekleri bir alanda olmadıklarından emin olmak için araştırmalar yapılmaktadır.

10 ülke, 22 gemi, 1 denizaltı ve 5.300’den fazla personel ile 17-31 Ağustos tarihleri arasında Hawai Adaları’nın çevre denizlerinde RIMPAC’a katılım sağladı. RIMPAC, özgür ve açık bir Hint-Pasifik bölgesini desteklemek için deniz yollarının güvenliğini ve güvenliği sağlamak için kritik olan, işbirliğine dayalı ilişkileri geliştirmek ve sürdürmek amacıyla tasarlanmış iki yılda bir yapılan bir tatbikattır. Tatbikat, birlikte çalışabilirliği ve stratejik denizcilik ortaklıklarını geliştirmek için tasarlanmış bir eğitim platformudur. RIMPAC 2020, 1971’de başlayan serideki 27. Tatbikattır.

Hedefler SINKEX’e Nasıl Hazırlanır?

Batırılacak her gemi SINKEX’e katılmadan önce detaylı temizleme işlemlerinden geçer. Gemide bulunan ve doğaya zarar verebilecek bütün maddeler ve bileşenler büyük bir titizlikle temizlenir. Trafo ve büyük kapasitörlerden tüm sıvı poliklorlu bifeniller (PCB’ler) çıkartılır. Cıva veya florokarbon içeren malzemeler ortadan kaldırılır. İçerisinde bulunan petrol tüm tanklardan, borulardan ve rezervuarlardan temizlenir.

Bir donanma çevre, güvenlik ve sağlık müdürü ve bir kalite güvence süpervizörü, bir geminin SINKEX’te kullanımına hazırlanmasında yürütülen çevresel iyileştirmeyi denetler. Çevresel iyileştirmenin tamamlanmasının ardından, yönetici ve süpervizör, EPA gerekliliklerine uygun olarak çalışmanın imzalı sertifikasyonunu sağlar.

USS Durham, 24 Mayıs 1969’da hizmete giren Charleston sınıfı amfibi bir kargo gemisiydi ve 25 Şubat 1994’te hizmet dışı bırakıldı. Gemi için Kuzey Carolina’da, Durham adı seçildi ve Körfez Savaşı sırasında hizmet verdi.

RIMPAC, dünyanın birbirine bağlı okyanuslarında deniz şeritlerinin güvenliğini sağlamak için kritik olan işbirliğine dayalı ilişkileri geliştirmek ve sürdürmek için tasarlanmış bir eğitim fırsatı sunuyor.

Kaynak: RIMPAC 2020 Participants Conduct Sinking Exercise , Detaylı Savunma Sanayi Haberleri

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Uzay bilimleri, roket teknolojileri ve havacılık ile ilgilenmekteyim.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version