İsmail Demir’den Yeni HİSAR, ATMACA ve Uçak Gemisi Açıklaması

2 Dk. Okuma Süresi

31 Ağustos 2020 tarihinde T.C. Savunma Sanayii başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, bir televizyon kanalına önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Demir, TUSAŞ genel müdürü Temel Kotil’in yoğun bakımdan çıktığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi.

Aynı zamanda HİSAR-A alçak irtifa hava savunma sistemine yönelik açıklama yaptı. HİSAR-A’nın biraz daha büyütülerek HİSAR-A+ adını aldığını söyledi.

“ATMACA Rakiplerinden Çok Daha Az Maliyetli”

Savunma Sanayii Başkanı, gemisavar füzemiz ATMACA için de şunları belirtti:

“Bu füzenin muadili şu anda dünyanın çok az yerinde var. Fiyat olarak da dışarıdan alacağınız bir fiyatı düşündüğünüzde maliyeti çok az. Bu bir seyir füzesi malum seyir füzeleri yere çok yakın mesafede seyrederek yol alırlar ve üzerilerindeki itki sistemi jet motorudur genel anlamıyla. Atmaca füzemiz 200 KM’nin çok üzerinde bir menzile sahip olacak. Deniz üzerinde de denize çok yakın seyredeceği için radarla yakalanması çok zor olacak. Bunun karadan karaya olacak versiyonları üzerinde çalışılıyor.

“Uçak Gemisi İçin Deniz Üzerinde Çok Kabiliyetli Sistemler Olmalı”

İsmail Demir, uçak gemisine yönelik açıklamalarda bulundu ve gemiye konuşlandırılacak uçak ve gemiyi koruyacak eskort gemilerine dikkat çekti:

“Cumhurbaşkanımızın açıkça söylediği gibi bir uçak gemisi meselesinde de Türkiye’de gemi endüstrisi ve gemi mühendislerimiz bir uçak gemisi, şu anda Anadolu Gemisi veya onun daha ileri modellerini tasarlayıp imal etmeye muktedirler. Bu anlamda çalışmaların da yapıldığını söylememiz lazım. Çünkü Cumhurbaşkanımızın bu açıklaması bir anlamda bizim için bir talimattır. Hem dünyadaki mevcut sistemlerin ne olduğuyla ilgili bir çalışma yapılırken, bir taraftan da yerli sanayimizin kabiliyetleri ortaya dökülerek, onların çalışmaları neticesinde çıkacak uçak veya uçak gemilerinin çok detaylı teknik çalışmaların başladığını da söyleyebilirim. Yani belirli bir güç sevk etmeniz gerekiyorsa, bunun kara, hava unsurları ve denizin üzerinde de çok kabiliyetli sistemlerinizin olması gerektiği aşikar.”

Son olarak İsmail Demir, dünyada en çok talep gören platformlarımızın zırhlı kara araçlarımız, devriye botlarımız, İHA ve SİHA’larımız, havadan karaya ve karadan karaya roket ve füze mühimmatlarımız olduğunu belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Turkish Defence Agency Genel Yayın Yönetmeni. Havacılık tutkunu.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version