Kazakistan’a Mi-35M Helikopteri Teslimatı

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
2 Dk. Okuma Süresi
Mi-35M

Kazakistan Savunma Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Kazakistan’ın dört adet yeni Mi-35M saldırı ve nakliye helikopterini teslim aldığını söyledi.

Helikopterlerin tedariki için sözleşme Mayıs 2018’te imzalandı. Yeni helikopterler, Kazakistan’ın yaşlanan Mi-24’lerinin yerini alacak. Kazakistan’ın Rusya’dan sekiz adet Mi-35M helikopteri almayı planladığı söyleniyor.

Kazakistan’a ait Mi-35M

Mi-35M saldırı helikopteri, Mi-24’ün modernleştirilmiş versiyonudur ve güdümlü, güdümsüz mühimmatlar taşıyabilir. Klimov tarafından üretilen en güncel ve güçlü VK-2500 turboşaft motorları, fiberglas ana rotor bıçakları, elektronik bağlantılara sahip ana rotor başlığı, yeni swashplate (?) ve X tipi kuyruk rotoru ile donatılmıştır. Mi-35M’in gövdesi, kısaltılmış yan (saplama) kanatlara ve sabit iniş takımlarına sahiptir.

Swashplate: Helikopter uçuş kontrolleri yoluyla girişi ana rotor bıçaklarının hareketine çeviren bir cihazdır. Ana rotor kanatları döndüğü için, swashplate, pilot komutlarının üçünü dönmeyen gövdeden dönen rotor göbeğine ve ana bıçaklara iletmek için kullanılır.

Saldırı yeteneklerine ek olarak, Mi-35M diğer operasyonlarda da kullanılabilir:
Saldırı, Asker Taşıma, Nakliye ve Ambulans.

Taşıma kabininde 8 paraşütçü, 1500 kg ağırlığa kadar askeri malzeme (içinde), Mi-35M ayrıca kargo taşıma kapasitesini 2.400 kg’a çıkaran harici bir askı sistemine sahiptir.

Genel Özellikleri:

Köken: Rusya
İlk Hizmet: 2010
Mürettebat: 2
Silahlar: 23mm GSH-23L (450 mermi), 80 adete kadar 80mm güdümsüz roketler, 8 adete kadar Ataka veya Shturm tanksavar güdümlü füze, 1-2 kargo kabinine 12.7mm Kord makineli tüfek.

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version