Bu siteyi kullanarak Gizlilik İlkesini kabul etmiş olursunuz.
Kabul Et
Turkish Defence AgencyTurkish Defence AgencyTurkish Defence Agency
  • Anasayfa
  • Haberler
    • Kara Haberleri
    • Deniz Haberleri
    • Hava Haberleri
    • Uzay Haberleri
    • Savaşlar
      • Filistin-İsrail Savaşı
      • Rusya-Ukrayna Savaşı
  • Özgün Yazılar
    • Hava
    • Kara
    • Deniz
    • Uzay
    • Strateji
    • Teknoloji
    • Jeopolitik
  • Ürünler ve Projeler
    • Hava Araçları
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Modernizasyon Projeleri
  • Yer imleri
Ara
  • İnfografikler
  • Röportajlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Okuma: KAPAN Dron Savunma Sistemi Yenilendi
Paylaş
Giriş yap
Bildirim Daha fazlasını göster
Yazıyı BoyutlandırAa
Turkish Defence AgencyTurkish Defence Agency
Yazıyı BoyutlandırAa
Ara
  • Anasayfa
  • Yer imleri
  • Haberler
    • Kara Haberleri
    • Deniz Haberleri
    • Hava Haberleri
    • Uzay Haberleri
    • Savaşlar
  • Özgün Yazılar
    • Hava
    • Kara
    • Deniz
    • Uzay
    • Teknoloji
    • Strateji
    • Jeopolitik
  • Ürünler ve Projeler
    • Hava Araçları
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Modernizasyon Projeleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Giriş yap
Bizi takip edin
Turkish Defence Agency > Tüm İçerikler > Haberler > KAPAN Dron Savunma Sistemi Yenilendi
Haberler

KAPAN Dron Savunma Sistemi Yenilendi

Turkish Defence Agency
Son güncelleme: 12 Ağustos 2021 20:24
Turkish Defence Agency
Paylaş
4 Dk. Okuma Süresi
Paylaş

Meteksan Savunma’nın geliştirdiği KAPAN Dron Savar Sistemi, IDEF 2021’de, yenilenen alt sistemleri ve komuta kontrol yazılımı ile boy gösterecek.

Radar Sistemleri, kritik tesis ve sınır güvenliği uygulamalarında, güncel ve asimetrik bir tehdit haline gelen dron’ların tespit edilebilmesi için en etkin çözüm olarak öne çıkıyor. Bu noktadan hareket eden Meteksan Savunma, KAPAN Dron Savunma Sistemi’ni, öz kaynaklarını kullanarak geliştirmiş ve lansmanını da 2018 yılında yapmıştı. IDEF 2021’de ise KAPAN Dron Savunma Sistemi, performansını çok daha yukarıya taşıyan alt sistemleri ve komuta kontrol yazılımı ile sahneye çıkıyor.

KAPAN Dron Savunma Sistemi içerisinde yer alan Retinar FAR-AD Dron Tespit Radarı, Meteksan Savunma’nın yaptığı detaylı çalışmaların, kullanıcı ile gerçekleştirilen zorlu saha testlerinin sonucunda ortaya çıktı. Retinar’ın bu sürümü, mini/mikro İHA’ların hassas şekilde tespit edilmesine yönelik özelleştirilen yeni bir antene, yüksek performanslı donanımlara ve yapay zeka teknolojileriyle desteklenmiş özel algoritmalara sahip.

KAPAN

Yeni yapısı sayesinde, hava hedeflerini daha uzun bir menzilden tespit edebilen ve bir bakışta daha geniş bir alanı tarayabilen Retinar FAR-AD, KAPAN’ı, daha gelişmiş bir dron avcısı haline getiriyor. Retinar FAR-AD Dron Tespit Radarı dışında tespit edilen dronların teşhisi ve takibi için kamera sistemi ve dronların etkisiz hale getirilmesi için karıştırıcı sistemi de KAPAN bünyesinde yer alıyor.

Tüm bu alt sistemlerin dışında KAPAN Dron Savunma Sistemi, IDEF 2021’de ilk kez yeni geliştirilen Komuta Kontrol Yazılımı ile yer alacak. Tüm sensörlerden gelen bilgileri toplayıp ortak bir hava resmi çıkartan KAPAN Komuta Kontrol Yazılımı, yapay zeka destekli algoritmaları, 3 boyutlu arayüzü, açık, ölçeklenebilir ve modüler mimarisi ile alanında Dünya’da geliştirilen en yenilikçi komuta kontrol yazılımlarından biri olarak gösteriliyor. 

Meteksan Savunma’yı Ön Plana Çıkarıyor

Meteksan Savunma Radar Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı İzzet Adil Baktır, KAPAN ile mini/mikro İHA tehditlerine karşı çok etkin bir sistemi hayata geçirdiklerini vurguluyor: “Drone’ların bir tehdit olarak ortaya çıkması, birkaç yıllık yeni bir konu. Tüm dünya, bu tehdide karşı en etkin çözümün ne olacağını tartışıyor. Konunun birçok boyutu var ve hepsinin, ayrı ayrı ele alınması gerekiyor. KAPAN Dron Savunma Sistemi’ni, konunun farklı boyutlarını ele alabilecek, ölçeklenebilir, farklı operasyonel ihtiyaçları karşılayabilmesi için farklı sensor tiplerini ve dron imha stratejilerini  sisteme dahil edebilecek açık bir mimariye sahip bir sistem olarak geliştirdik. IDEF 2021’de, bu sistemin yeni yüzü KAPAN Komuta Kontrol Yazılımı’nı özellikle ön plana çıkartmak istiyoruz. Yapay zeka destekli bu yazılım, dron tehditleri tespit edilip etkisiz hale getirilene kadar olan süreci istenildiğinde operatörden bağımsız tamamen otomatik olarak bir kaç saniye içinde gerçekleştiriyor. Bunun dünyada dron savar sistemleri alanında ortaya çıkan rekabette Meteksan Savunma’yı en ön plana çıkarttığını görüyoruz.”

Meteksan Savunma Sanayii A.Ş.

Meteksan Savunma 2006 yılında Bilkent Holding bünyesinde faaliyet gösteren yüksek teknoloji şirketlerinin savunma sanayisine yönelik proje ve aktivitelerini tek bir çatıda birleştirmek ve koordine etmek amacıyla kurulmuştur. Savunma sanayisi sektöründe, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın da vizyonu doğrultusunda, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve diğer güvenlik güçlerimize milli, bağımsız ve özgün, yüksek teknoloji ürünler ve alt sistemler geliştirmek üzere çalışmalarına devam etmektedir.

Radar sistemleri, çevre gözetleme sistemleri, lazer ve elektro-optik sistemler, haberleşme sistemleri, su altı akustik sistemler ve platform simülatörleri olmak üzere 6 ana alanda faaliyet gösteren Meteksan Savunma, Türkiye’nin milli gemi, helikopter, insansız hava aracı gibi platform projelerinde ve tanksavar ve hava savunma füze sistemleri geliştirilmesi gibi birçok kritik projede görev almaktadır. Helikopterler ve İHA’lar için radar sistemleri, çevre gözetleme radarları, altimetreler, taktik ve stratejik füze sistemlerinin veri bağları, sonar sistemleri, su altı erken uyarı ve haberleşme sistemleri ve eğitim simülatörleri, Meteksan Savunma’nın geliştirdiği başlıca özgün ve milli ürünlerdir.

ETİKETLENEN:defenceDRONESAVARIdef 2021ihaKapanmeteksansavunmasavunma sanayii başkanlığı
Bu Yazıyı Paylaş
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Linki Kopyala Yazdır
Paylaş
Ne düşünüyorsun?
Mutlu0
Üzgün0
Utanç Verici0
Kızgın0
Sürpriz0
Eğlenceli0
By Turkish Defence Agency
Takip et:
TDA Haber Merkezi
Önceki Yazı Boeing ve TUSAŞ Sözleşme İmzaladı
Sonraki Yazı Uzay Çağı’nda Yeni Bir Başlangıç: Uzay Sistemleri Komutanlığı (SSC)
Yorum yap Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Takip Et

185KTakipçiBeğen
11.2KTakipçiTakip Et
46.8KTakipçiTakip Et
7.3KAboneAbone Ol
757ÜyeTakip Et
582TakipçiTakip Et

Bunları da beğenebilirsiniz

BAYRAKTAR AKINCI’DAN ELÇİN 82 VE LAÇİN 82 İLE TAM İSABET
Haberler Hava Haberleri 15 Kasım 2024
Baykar ile Hırvatistan Arasında Tarihi İhracat Anlaşması İmzalandı!
Haberler Hava Haberleri 21 Kasım 2024
Aksaz Deniz Üssü’ne 350 milyon avroluk modernizasyon
Deniz Haberleri Haberler 22 Ocak 2025
TCG Anadolu ve Kızılelma’nın Türkiye İçin Önemi !
Hava Özgün Yazılar 19 Ocak 2025

Turkish Defence Agency, Türk savunma sanayii ürünü yerli ve milli sistemleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, savunma ve milli güvenlik gelişmelerine hızlı ve doğru kaynaktan ulaşmak isteyenlerin ihtiyacını karşılamak amacıyla yayın yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Nükleer Silahlı Devletler’den Ortak Açıklama
MİT 2021 Faaliyet Raporu: Akıllı Güç
Rize’li Minik Öğrencilerden Afrin’deki Mehmetçik’e Uzanan Zarflar dolusu Vatan Sevgisi
Altınay ALBATROS Kargo İHA
Fransız Donanması Nükleer Denizaltısını Teslim Almaya Hazırlanıyor
Turkish Defence AgencyTurkish Defence Agency
Bizi takip edin
© 2024 Turkish Defence Agency. Tüm Hakları Saklıdır. Sitemizde yayınlanan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
  • Hakkımızda
  • İletişim
adbanner
AdBlock Tespit Edildi
Sitemiz reklam destekli bir sitedir. Lütfen sitemizi desteklemek için reklam engelleyiciyi kapatın.
Tamam, beyaz listeye ekleyeceğim
Tekrar hoş geldin!

Hesabınıza giriş yapın

Kaydol Şifreni mi unuttun?