İspanya’dan Milyar Dolarlık Zırhlı Araç Siparişi

1 Dk. Okuma Süresi
VCR 8x8

İspanya Savunma Bakanlığı 25 Ağustos tarihinde, İspanyol Ordusuna 348 adet VCR Dragon 8 × 8 Tekerlekli Zırhlı Aracın teslim edilmesi için 1,74 milyar euro (2,06 milyar ABD Doları) tutarında sözleşme imzaladı. Sözleşme bakım ve teknik desteği de içeriyor.

Sözleşme, General Dynamics European Land Systems-Santa Bárbara Sistemas (GDELS-SBS), Indra Sistemas, Sapa Placencia ve Escribano Makine ve Mühendislik ortak girişimine verildi. Toplam 2.06 milyar dolarlık bedelin 870 milyon doları GDELS-SBS şirketine ait.

348 yeni araç, yedi yıllık bir süre içinde İspanyol Ordusu’na (Ejército de Tierra) teslim edilecek. Araç başına ödenen bedel ise 5.7 milyon dolar olarak karşımıza çıkıyor.

İspanyol Ordusu tarafından “Dragon” olarak adlandırılan VCR (Vehículos de Combate sobre Ruedas, “Tekerlekli Savaş Araçları”) aracının temeli, GDELS 8×8 PIRANHA 5 tekerlekli zırhlı aracına dayanmaktadır.

GDELS-SBS ortak girişimi, 8×8 VCR’yi İspanya’nın Trubia ve Sevilla kentindeki GDELS tesislerinde, diğer İspanyol Ortak Girişimi üyelerinin işbirliği ile üretecek. İspanya Savunma Bakanlığı, İspanyol yerli sanayi katılımının toplam programın %70’inden az olmaması gereken bir Ulusal Sanayi planını zorunlu kıldı.

Söz konusu İspanyol programının gelecekte toplam 1.000 araca çıkması bekleniyor.

GDELS Paletli Araçlar Başkan Yardımcısı Juan Escrina, “İspanya Savunma Bakanlığı’na araç platformumuza, mühendisliğimize ve endüstriyel yeteneklerimize duyduğu güven için içtenlikle teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Turkish Defence Agency Genel Yayın Yönetmeni. Havacılık tutkunu.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version