İnsanlı Keşif Uçağımız Kaza Kırıma Uğradı!

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
2 Dk. Okuma Süresi
Başımız Sağ Olsun

Saat 4 civarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürlüğü basın açıklaması yaparak envanterimizde bulunan 2015 model insanlı keşif uçağımızın kaza kırıma uğradığını, 2 pilot ve 5 teknik personel toplam 7 emniyet mensubunun şehit olduğunu açıkladı.

Açıklamalar ise şu şekildedir:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

Van’dan kalkan 2’si pilot 7 personelli insanlı keşif uçağı Gevaş civarında gözden kayboldu. Saat 18.35’de Van Ferit Melen Havalimanından kalkış yapan insanlı keşif uçağımız, saat 22.45 sularında kule ile irtibatı kesildi ve radarlardan kayboldu. Keşiflerimiz hem havadan hem karadan yapıldı. Saat gece 03.00 sularında, arama kurtarma ekiplerimiz Artos dağının 2200 rakımında uçağın enkazına ulaştı. Uçağın dağa çarparak kırıma uğradığı tespit edildi. Ve kahraman 7 evladımızın şehit olduğu bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)

15.07.2020 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM-809 kuyruk numaralı İnsanlı Keşif uçağı Hakkari ve Van illerinin keşif ve gözetlemeye yönelik yaptığı çalışmalarda görev almak üzere Van Ferit Melen Havalimanından görev bölgesine intikal için 15.07.2020 saat 18.34’te havalanmış, görevini tamamladıktan sonra Van Ferit Melen Havalimanı ile alçalış için irtibata geçmesinin ardından saat 22.45 itibariyle Van Ferit Melen Havalimanı kontrol sahası içerisinde Radar ve Telsiz Teması kaybedilmiştir.

İnsanlı Keşif Uçağımız Artos Dağına çarparak kırıma uğramış kaza sonucu emniyet personeli 7 kahraman arkadaşımız şehit olmuştur.

Başımız sağ olsun.

Kaza Kırıma Uğrayan Uçağımız: ​BEECHCRAFT KING AIR 350İ

Menşei: ABD
Sayı: 1 adet
Havada Kalış: 5 saat
Menzil: 1.805 NM (3.343 KM)
Kullanımı: OPERASYON,KEŞİF-GÖZETLEME, GÖRÜNTÜ AKTARMA, PERSONEL VE MALZEME NAKLİ​

Bilgiler egm.gov.tr adresinden alınmıştır.

King Air 350i tipi uçak, 2 pilot 9 yolcu taşıma kapasitesine sahip, saatte 580 kilometre hız yapabiliyor. Tam yakıtla 3 bin kilometre yol alıyor, havada 5 saatten fazla kalıyor ve 11 bin metre yükseklikte görev yapabilme özelliğine sahip. Ayrıca 2 adet turboprop motora sahiptir. Uçaktaki FLIR kameranın termal özelliği sayesinde, 6 bin metreden tespit, 3 bin metreden hedefe kitlenerek gece ve gündüz araç takibi yapılabilmekteydi.

King Air 350i

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version