12 adet HÜRKUŞ-C ihraç edilecek!

2 Dk. Okuma Süresi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, 12 adet HÜRKUŞ-C’nin ihraç edileceğini duyurdu.

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, katıldığı canlı yayın programında 12 adet Hafif Taarruz Uçağı HÜRKUŞ-C modelinin yakın zamanda ihracat başarısını yakalayacağını belirtti. Kotil konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kontrat imzalanmadığı için söyleyemiyoruz ama 12 adet HÜRKUŞ ihraç edilecek” ifadelerini kullandı.

HÜRKUŞ’un sahip olduğu gelişmiş eğitim kabiliyetleri korunmakla beraber, üzerinde 7 harici yük istasyonuyla HÜRKUŞ-C, kullanıcılarına; yüksek irtifada ve zorlu coğrafyalarda, gündüz ve gece koşullarında, zorlu görevleri gerçekleştirebilmek için yararlanılabilecek olan 1500 kg’a kadar geniş bir faydalı yük kapasitesi sunmaktadır.

GENEL ÖZELLİKLER
Zırhlandırılmış Yapı EO/IR Görüntüleme ve Hedefleme Sistemi
Kendini Koruma Sistemleri Gerçek Zamanlı Veri ve Video Aktarımı
Gece Görüş Uyumlu Dijital Kokpit Dijital Güvenli Haberleşme Yeteneği
HARİCİ YÜK KAPASİTELERİ
Milli Mühimmatlar (HGK-3,KGK-82,CİRİT,UMTAS)
Lazer güdümlü mühimmat çeşitleri


2,75 inç roket çeşitleri Genel Maksat Bombaları
12,7 ve 20 mm top sistemleri
Eğitim bombaları (BDU33 ve MK106)

GÖKSUNGUR İHA PROJESİ

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, AKSUNGUR projesinden sonra başlatılan Türkiye’nin ilk süpersonik seyir hızına sahip İHA sistemi olacak olan GÖKSUNGUR hakkında açıklamalarda bulundu.

GÖKSUNGUR İHA’nın geliştirme faaliyetlerinin devam ettiğini açıklayan KOTİL, GÖKSUNGUR’un AKSUNGUR SİHA’dan atılabilecek süpersonik seyir hızına sahip bir İHA sistemi olacağını ve AKSUNGUR’dan bir kere atışının gerçekleştirildiğini belirtti.

Kotil, Henüz takvimlenmiş bir şey yok ancak bizde bir çalışma bittiğine öbürü başlar. Bu sene bitene kadar AKSUNGUR ile uğraşırız, sonra GÖKSUNGUR gelir. Açıklamasında bulundu.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
TDA Haber Merkezi
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version