Hürjet için Kritik Stirling Dynamics İşbirliği

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
2 Dk. Okuma Süresi

Stirling Dynamics, Hürjet uçak programı çerçevesinde yükler ve aeroelastik alanlarında teknik yardım sağlamak için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile (TAI) yeni bir sözleşme imzaladı. Hürjet, Türk Hava Kuvvetlerinin T-38’lerin yerini alması için üretilen, çift koltuklu, tek motorlu süpersonik gelişmiş eğitim ve jet tekamül hafif savaş uçağıdır.

Bu sözleşme, Hürjet’in ön tasarım incelemesine (PDR) kadar TAI’yi desteklemek için ilk danışmanlık olan yani Stirling Dynamics tarafından sağlanan önceki desteğe dayanıyor. Stirling Dynamics, yeni sözleşme kapsamında, kritik tasarım gözden geçirme (CDR) odaklı çalışırken TAI’nin mühendislik ekibini de CDR aşamasına kadar destekleyecek. Ayrıca Stirling Dynamics mühendisleri, eğitim ve rehberlik, uzman incelemesi ve saha dışı çalışma paketlerini içeren çeşitli formatlarda destek sağlayacak. Teknik ilgi alanları arasında uçuş ve şiddetli yükler, büfe, flutter ve doğrulama testleri bulunuyor.

Sertifikasyon, uçak yükleri ve aeroelastik konusunda kapsamlı bir geçmişe ve yeterliliğe sahip bir dizi uçakta, yeni uçak tasarım programlarını destekleyen deneyimlere sahip olan Stirling Dynamics, bu işi yürütmek için iyi bir tecrübe ve konuma sahip.

Konuyla ilgili olarak Stirling’in Havacılık ve Uzay Teknik Hizmetler İş Birimi Müdürü Henry Hackford. “Yerli uçak geliştirme programlarında yeniden TAI ile çalışma fırsatına sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Hürjet sözleşmesi, TUSAŞ ile uzun süredir devam eden bir diyaloğun gerçekleştirilmesidir. Temel güçlerimizi göstermemiz için olağanüstü bir fırsat sağlamaktadır.” açıklamalarında bulundu.

İlk Uçuş Ne Zaman?

TUSAŞ, Hürjet’in ilk uçuşunun 2022’de gerçekleştirilmesini planlıyor.

HÜRJET hakkında hazırladığımız diğer haberlerimiz için:

https://tdefenceagency.com/hurjet-rakiplerine-gore-ne-durumda/

https://tdefenceagency.com/en-az-kac-adet-hurjet-ihtiyacimiz-var/

https://tdefenceagency.com/hurjet-icin-onemli-bir-gelisme-daha-tamamlandi/

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version