ABD Uzay Kuvvetlerinden 298 Milyon Dolarlık Uydu Sözleşmesi

1 Dk. Okuma Süresi

Northrop Grumman ile ABD Uzay Kuvvetleri arasında 298 milyon dolar bedelle “anti-jamming iletişim uydusu” geliştirilmesi için sözleşme imzalandı. Anlaşma 16 Eylül’de ABD Uzay ve Füze Sistemleri Merkezi tarafından duyuruldu.

Sözleşme kapsamında Northrop Grumman, tüm dünyada askeri standartlarda güvenli, karıştırmaya ve elektronik taarruza dayanıklı iletişim sağlayacak yeni nesil bir SATCOM (ESS) uydusu geliştirip teslim edecek. Yeni sistem, şu anda yörüngede bulunan Gelişmiş Yüksek Frekanslı uydularla birlikte çalışabilecek.

Uzay Kuvvetleri yeni uydunun gelişmiş direnç ve siber güvenlik yeteneklerine sahip olmasını istiyor. Aynı zamanda yeni uydular kutuplarda / arktik bölgelerde görev yapabilmesi için polar komponentlere sahip olacak.

Çalışmaların Mayıs 2025’de tamamlanması bekleniyor. Yeni uydu şu anda kullanımda olan Lockheed Martin imalatı Gelişmiş Aşırı Yüksek Frekans (AEHF, Advanced Extremely High Frequency) uydularla birlikte çalışacak, daha sonra onların yerini alacak. Halihazırda Lockheed Martin’in geliştirdiği uyduların da en kritik parçaları Northrop Grumman tarafından üretilmekteydi.

Günümüzde uzay da tıpkı kara, hava ve deniz gibi bir harp sahası haline gelmiştir. Ülkemizde kamu ve özel sektörün buna yönelik sert adımlar atması gerekmektedir.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Turkish Defence Agency Genel Yayın Yönetmeni. Havacılık tutkunu.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version