Hindistan için 21 Adet MH-60R Seahawk

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
2 Dk. Okuma Süresi

Pentagonun bir numaralı silah tedarikçisi Lockheed Martin, ABD Deniz Hava Sistemleri Komutanlığı’ndan 904.8 Milyon Dolarlık MH-60R Seahawk deniz helikopterlerinin üretimi ve teslimatına yönelik bir sözleşme aldı.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından 14 Mayıs’ta açıklanan sözleşme, Donanma için 3 MH-60R Deniz Helikopteri ve Hindistan hükümeti için 21 adet MH-60R Seahawk üretimini ve teslimatını kapsıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı 2 Nisan 2019’da MH-60R Sea Hawk çok amaçlı helikopterlerinin Hindistan’a olası bir Yabancı Askeri Satışını (FMS) onayladı.

Çalışmanın Eylül 2024’e kadar tamamlanması bekleniyor.

Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı’na göre, önerilen bu satış, ABD-Hindistan stratejik ilişkisini güçlendirmeye ve önemli bir güç olmaya devam eden büyük bir savunma ortağının güvenliğini artırmaya yardımcı olarak ABD’nin dış politikasını ve ulusal güvenliğini destekleyecek Hint Pasifik ve Güney Asya bölgesinde siyasi istikrar, barış ve ekonomik ilerleme için çok önemlidir.

Yeni ABD yapımı helikopterlerin teslimatının, Hindistan Servislerinin kullandığı Sea King Mk 42B/C ve Ka-28 filolarının yerine geçmesinin amaçlandığı bildirildi.

Hindistan hükümeti, Rusya’nın sunduğu modern Ka-27 ve Ka-32 yerine MH-60R Sea Hawk’ı seçti.

MH-60R, Hellfire havadan yüzeye füzeleri ve Mark 54 denizaltı karşıtı torpidoyu kullanmak için tasarlanmış son derece sofistike bir savaş sistemi ile donatılmıştır. Helikopterin birincil görevleri denizaltı karşıtı savaş ve su yüzeyi üstünde savaştır. İkincil görevler arasında arama kurtarma, lojistik destek, personel taşımacılığı ve tıbbi tahliye bulunmaktadır.

Referans: https://defence-blog.com/news/lockheed-martin-awarded-900-million-for-mh-60r-helicopters.html

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version