Güney Kore ADEX 2021’de MAH Marineon Helikopterini Tanıttı

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
1 Dk. Okuma Süresi

Geçtiğimiz haftalarda Kore Havacılık ve Uzay Sanayii (KAI), Güney Kore’nin başkenti Seoul’da düzenlenen ADEX 2021 fuarında geliştirmiş olduğu ürünleri sergiledi.  

KAI’nın, KUH-1 Surion helikopterinin amfibi varyantı olarak geliştirdiği Marineon helikopteri, Nisan ayında gelecekteki saldırı helikopteri olarak seçilmişti. Güney Kore Deniz Piyadeleri tarafından seçilen uçağı saldırı operasyonları için daha hazır hale getiren silahlı Marineon, hedef belirleme ve belirleme manzaraları (TADS) ve miğfere monte ekranları (HMD) kullanacak.  

KAI MAH Marineon

ADEX 2021’de Naval News’e konuşan bir KAI sözcüsü helikopterle ilgili olarak, sergilenen uçağın 2. seviye silahlı Marineon olduğunu ifade ederken seviye-1 silahlı Marineon ise havadan havaya füzelerin yanı sıra havadan yere füzelerle donatılacağını söyledi. Ayrıca uçak seviye-2 versiyonu pilotu desteklemek için İsrail ile insanlı-insansız mühimmat sistemlerini geliştirme alanında işbirliği yapan KAI, anlaşma kapsamında geliştirilen MUM-T’yi kullanabilir kapasiteli bir helikopter üretmiş olacak. 

Geçtiğimiz günlerde İsrailli şirket ile kamikaze dronelar alanında ortak çalışma kararı alan KAI, yine çeşitli ülkelerden bir çok savunma şirketiyle ortak proje faaliyetlerini de sergilediği fuarda tam ölçekli ve tam donanımlı bir şekilde tanıtılan helikopterin, bünyesinde taşıyabileceği mühimmatların arasında mayın karşı önlem operasyonları ve denizaltı karşıtı savaş dahil olmak üzere farklı operasyonlarda konumlandırmak için varyant tasarlama ve geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor.  

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version