BMC Vuran 4×4 Araçlarının Yenileri TSK’ya Teslim Edildi

2 Dk. Okuma Süresi
BMC VURAN

BMC tarafından üretilen Vuran taktik tekerlekli zırhlı araçlarının teslimatı, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından yapılan paylaşımla sosyal medyadan duyuruldu.

BMC Vuran

Halihazırda Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki Vuran sayısı 230’u aşmış durumda.
TTZA Projesi kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine toplam 713 adet BMC Vuran teslim edilmesi planlanıyor. SSB tarafından yapılan açıklamada kaç adet teslim edildiğine dair bilgi verilmedi.

Hassas noktaları ve tesisleri korumakta kullanılan Vuran, karakollar arası devriye görevlerinde bulunarak fiziki sınır emniyetini sağlamakta.

Zorlu Şartlara Karşı Yüksek Direnç

Devrilmeye karşı tasarlanan özellikleri ve güçlü zırhıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katan Vuran, zorlu arazi koşullarına karşı yüksek derecede direnç göstermektedir.

Monokok tipte zırhlı kabin ve camlara, V yapılı alt kısma, şok emici koltuklara, silah istasyonuna ve acil çıkış kapağına sahip olan Vuran, mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı direnci ile Türk askerinin emniyetini sağlamak üzerine dizayn edilmiştir. Ayrıca BMC Vuran, ön ve arka kamera sistemi, otomatik yangın söndürme sistemi, Run-Flat lastikler, uzaktan kumandalı otomatik silah istasyonu seçeneği, merkezi lastik şişirme özelliği ve A/C ısıtma ve soğutma sistemine sahiptir.

BMC Vuran, ASELSAN SARP Dual uzaktan komutalı silah istasyonu ile vuruş gücü yüksek bir araçtır. Araç üzerinde ayrıca KBRN koruma sistemi, karıştırıcı, sis havanları; personel bölümü, araç dışı, lastikler ve motor bölümü için yangın söndürme sistemi, ön camlar için çerçeve, kablo kesme kolları ve hidrolik vinç bulunuyor.
Güçlü motoru ve çekiş gücü sayesinde yüksek eğimli arazilerde optimum performans göstermektedir.

BMC Vuran’ın Özellikleri:

  • Silah: ASELSAN SARP Dual
  • Ağırlık: 16 ton
  • Personel: 5-9 personel
  • Süspansiyon: Bağımsız süspansiyon
  • Hız: 110 km/s
  • Motor:360 PS
  • Tırmanma kabiliyeti: %70
  • Azami yan eğim: %30
Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Uzay bilimleri, roket teknolojileri ve havacılık ile ilgilenmekteyim.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version