Baykar Gelirinin %80’ini Ä°hracattan Karşılıyor

1 Dk. Okuma Süresi

Geçtiğimiz günlerde Dünya gazetesine röportaj veren Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, firmanın gelirlerindeki artışta ihracat payının büyük olduğunu söyledi.

Selçuk Bayraktar, Baykar’ın kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği tüm ar-ge faaliyetlerini tamamen kendi öz kaynaklarıyla yaptığını aktardı. Üretimlerinde hiçbir kredi ve hibe desteği almadıklarını dile getiren Bayraktar, tüm bu büyümenin ve ilerlemenin firmanın öz kaynaklarını kullanarak gerçekleştirdiğinin de altını çizdi.

Bayraktar TB2 S/İHA’ları için 10’dan fazla ülkeyle ihracat ilişkileri olduğunu belirten Bayraktar, Baykar’ın geçmiş yıllardaki gelirlerinin yüzde 70’inden fazlasının ihracattan geldiğini vurgularken 2021 yılında ise Baykar’ın ihracat gelirlerinin artış göstererek yüzde 80’in üzerine çıktığını ifade etti.

Bayraktar TB2 S/Ä°HA

Özellikle geçtiğimiz yıllarda savunma sanayi alanında ihracatlarıyla rekorlara imza atan Baykar, Azerbaycan’ın Ermenistan ile olan savaşında S/İHA’ların performansını dünyaya kanıtlamış ve pek çok ülkeden geri dönüş almıştı. Diğer taraftan Irak geçtiğimiz günlerde TB2 alımı konusunda Türkiye ile anlaştıklarını duyurmuştu. Dolayısıyla tüm bu gelişmeler ışığında Selçuk Bayraktar’ın “10 ülke ile anlaşma aşamasındayız.” ifadelerinden Irak’ın da bu ülkelerden birisi olma olasılığı yüksel bir ihtimal olarak görünüyor.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
TDA Haber Merkezi
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version