Meteksan Savunma Yenilikçi Ürünü “Anti-Jamming GNSS” ile Küresel Konumlandırma Sistemlerine Yönelik Karıştırma Tehditlerinin Önüne Geçiyor

Muhammed Mustafa TÜRKMEN - Genel Koordinatör
1 Dk. Okuma Süresi

Savunma sanayinde platformların ileri teknoloji içeren kritik sistemlerini yerli, milli ve özgün olarak geliştiren ve kullanıma sunan Meteksan Savunma, şimdi de harekât ortamının en önemli tehditlerinden biri olan Küresel Konumlama Sistemleri sinyallerinin karıştırılmasının önüne geçecek yeni bir ürünü kullanıcılara sunuyor.

Küresel Konumlandırma Sistemi (KKS) sinyalleri alıcıya ulaşana kadar uzun bir yol izlediğinden, atmosferik etkilerden dolayı güç bakımından zayıflıyorlar. Bu durum Küresel Konumlandırma Sistemleri’nin çeşitli karıştırıcılar tarafından kolayca bastırılabilmesine, alıcının sinyal takibini kaybetmesine ve çözüm üretmemeye başlamasına sebebiyet veriyor. Birçok milli platformumuzda bulunan Küresel Konumlandırma Sistemleri’nin düşman unsurlarca karıştırılması, platformların işlevini kaybetmesine, hatta kazaya uğramasına kadar büyük sorunlara yol açıyor.   

Askeri platformlarımızın bekası açısından karıştırıcı sinyallerinin temizlenebilmesi ve bastırılabilmesi kritik öneme sahip. Bu kapsamda Meteksan Savunma GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU uydu sinyallerini destekleyen ve çoklu frekans bantlarında çalışabilen Anti-Jamming GNSS (Karıştırma/Aldatma Engelleyici KKS Sistemi) ürününü geliştirmeyi tamamladı. Meteksan Savunma Anti-Jamming GNSS ürünü sayesinde karıştırma sinyalinin yönü belirlenebiliyor ve uzaysal filtreleme kullanılarak karıştırma sinyallerinin bastırılması sağlanıyor. Sinyal işleme biriminde sinyaller üzerinde algoritma yardımı ile karıştırıcı sinyaller ayırt edildikten sonra temizlenmiş sinyal, standart KKS alıcılarına verilmek üzere tekrar oluşturuluyor.

Bu Yazıyı Paylaş
By Muhammed Mustafa TÜRKMEN Genel Koordinatör
Takip et:
İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Öğrencisi, amatör fotoğrafçı ve yazar. 5+ senedir grafik tasarım üzerine işler yapıyor. Yazılım, uzay, savunma sanayii ve teknoloji konuları ile ilgileniyor.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version