ALTAY’ın Yerli Motoru ilk kez ateşlendi!

2 Dk. Okuma Süresi

BMC Power, ALTAY Tankının motoru olacak olan BATU projesinde ilk ateşlemenin Nisan 2021 içerisinde gerçekleştirildiğini açıkladı.

BMC POWER’dan yapılan açıklamada, “BATU Güç Grubu Projesi yerli ve milli tankımız ALTAY tankına güç vermesi için SSB tarafından BMC POWER’a verilmiş motor, transmisyon ve soğutma paketinden oluşan güç grubu geliştirme projesidir.  Bu kapsamda motor ilk çalıştırması Nisan 2021 tarihinde başarıyla gerçekleştirilen BATU projesi BMC Power Test Merkezi’ndeki test ve kalifkasyon çalışmaları ile devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

https://tdefenceagency.com/wp-content/uploads/2021/05/IMG_20210505_140321_572.mp4

Ayrıca Proje kapsamında geliştirilen motorun 1500 HP güç sağlaması, çapraz tahrikli transmisyonun yüksek tork aktarım kabiliyetine sahip olması, soğutma grubunun düşük silüetli araç yapısında yüksek verimle çalışması, kontrol ünitesinin fonksiyon çeşitliğinin fazla olması ve topyekün güç grubunun ALTAY tankının bütün çalışma koşullarında tanka kesintisiz güç sağlayacak şekilde geliştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Ticarileşme takvimi ise 2024 yılı olarak işaret edildi.

“Türkiye’nin 1500 beygir gücündeki İlk Motoru”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR Sosyal Medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Savunma sanayiimiz motor teknolojisinde de emin adımlarla hedeflerine ilerliyor. Tank, muhtelif zırhlı araç ve makinalar için BMC Power tarafından geliştirilen 1500 beygir gücündeki ilk motorumuz BATU’nun ateşlemesi başarılı şekilde gerçekleşti. Bizim mühendisler yapıyor!” ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1389870572688093186?s=19

BATU Motoru Özellikleri:

1500 HP Güç Grubu
12 Silindir – V Tip Motor
6+2 Çapraz Tahrikli Transmisyon

SSB İsmail Demir 11 Ocak 2021’de açıklamıştı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 11 Ocak 2021’de Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı’nda medya kuruluşlarının Ankara Temsilcileriyle bir araya gelerek, 2020 yılı faaliyetleri ve 2021 yılı hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Demir, “Motor projelerinde 2021 yılının somut çıktılar alınacak bir yıl olacağını ifade eden Demir, “SOM ve ATMACA füzelerinde kullanılacak KTJ3200 Turbojet Motoru ilk kez teslim edilip füzelerimize entegre edilecek. ALTAY Tankı için geliştirilen BATU tank motoru ilk prototipi çalıştırılacak. Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçlar için geliştirilen UTKU motor ve transmisyonun ilk prototipi çalıştırılacak.” İfadelerini kullanmıştı.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
TDA Haber Merkezi
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version