Alman Ordusuna 2 Milyar Euro’ya 4000 Kamyon

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
2 Dk. Okuma Süresi

Almanya’nın Federal Ofisi ve BAAINBw, birçoğu gövde ve sürücü kabini zırh ile donatılmış 4000 adet kamyonun, 2 Milyar Euro karşılığında Alman ordusuna teslim edilmesi üzerine Rheinmetall MAN Askeri Araçlar (RMMV) ile bir sözleşme imzaladı.

2021-2027 arasını kapsayan sözleşme için yaklaşık 2 Milyar Euroluk bir hacimden söz ediliyor. Başlangıçta şirket, Bundeswehr’e (Almanya Federal Cumhuriyeti’nin silahlı kuvvetlerine verilen addır.) 348 milyon Euro değerinde 540 araçlık ilk partiyi teslim edecek.

Rheinmetall Zırhlı Kamyon

Bu 540 araçtan 230’u zırhlı olacak. Teslimat 2021’in başlarında başlayacak ve Almanya’nın NATO’nun liderliğini (Very High Readiness Joint Task Force, or VJTF) devralacağı 2023’te, Bundeswehr’in yeterli sayıda araca sahip olmasını sağlayacak.

Ek Bilgi: VJTF Nedir?

Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Gücü’nün (VJTF) 2014 Galler Zirvesinden sonra Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan gelebilecek risklere ve tehditlere karşı kabiliyetlerinin geliştirilmesi kararlaştırılan NATO Mukabele Kuvveti bünyesinde kurulmasına karar verildi. VJTF’nin yaklaşık 5 bin askerden oluşan çok uluslu bir birlik olması, hava, deniz ve özel kuvvetlerce desteklenen 5 tabur içermesi planlanıyor. VJTF henüz kriz başlamadan ilk uyarı veya belirtilerden hemen sonra olası tehditlere karşı caydırıcı bir güç olarak görev yapacak.

Türkiye’nin 2021’de Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti’nin (VJTF) komutasını alacağı belirtilmişti.

Korumalı gövde, lojistik sırasında hayatta kalma ve göreve devam edebilme kabiliyetinin yanı sıra kamyonlar ön cephe muharebe birimlerine mühimmat sağlamak için kullanılacak.

RMMV’nin sağlam, arazi özellikli HX 8×8 araçlarına isteğe bağlı olarak korumalı bir kabin takılabilir. HIAB şirketi tarafından geliştirilen ve beraberindeki düz rafları hızlı bir şekilde kaldırabilen ve indirebilen bir kanca yükleyiciyi içerir.

Yüksek derecede ortaklık ve bileşen tekdüzeliği, eğitim, operasyon ve lojistiği kolaylaştırır.

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version