Bayraktar AKINCI TİHA ilk atış testini başarıyla tamamladı.

3 Dk. Okuma Süresi

Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), bugün yapılan ilk atış testini başarıyla tamamlarken, Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen akıllı mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve ilk kez kullanılan MAM-T hedefleri başarıyla vurdu.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar tarafından Çorlu’da bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden yönetilen test sırasında, Daha önce birçok testi başarıyla gerçekleştiren Türkiye’nin ilk insansız taarruzi hava aracı olan Bayraktar Akıncı, ilk atış testi için kanat altındaki salanlarında Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen bir adet MAM-C, bir adet MAM-L ve ilk kez kullanılan bir adet MAM-T akıllı mühimmatları ile havalandı ve lazer hedefleme ile gönderilen harp başlığı bulunmayan cansız test mühimmatlarının 3’ü de tam isabetle hedefleri vurmayı başardı.

Ayrıca Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA) ilk test atışının duyurulduğu 22 Nisan tarihli açıklamada, AKINCI’nın seri üretiminin başladığı bilgisi de yer aldı.

MAM-T ilk kez kullanıldı

Roketsan’ın MAM Ailesinin Yeni Üyesi MAM-T Oldu.

Bayraktar Akıncı TİHA’nın ilk atış testi geliştirilen mühimmatlar tarafında da bir ilke sahne oldu. Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen MAM (Mini Akıllı Mühimmat) ailesinin yeni üyesi MAM-T, bu testte ilk defa kullanıldı.

Roketsan tarafından yeni geliştirilen ve Mini Akıllı Mühimmat ürün ailesinin en son üyesi olan MAM-T, 22 Nisan’da gerçekleştirilen ilk test atışında hedefini başarıyla vurdu. Test atışı, Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı’ndan (TİHA) yapıldı.

MAM-T, daha yüksek harp başlığı etkinliği ve daha uzun menzil ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirildi. Yarı aktif lazer arayıcı başlığa sahip MAM-T’nin Blok-1 konfigürasyonu, hareketli ve sabit hedefleri yüksek hassasiyetle vurabiliyor. Farklı platformlara uyumlu olacak şekilde geliştirilen MAM-T, atış yüksekliğine bağlı olarak 30 km menzilin ötesine geçebiliyor. Mühimmat, zırhlı ve zırhsız araçlara, binalara ve su üstü hedeflere karşı kullanılabiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından SİHA’lara yönelik geliştirilen mühimmata ilişkin şunları paylaştı:

“SİHA’larımızın yeni vurucu gücü MAM-T. Daha yüksek harp başlığı etkinliği ve daha uzun menzil için geliştirilen MAM-T mühimmatımızın ilk test atışı AKINCI TİHA’dan başarıyla gerçekleştirildi. İlk defa MAM-T yanında MAM-L ve MAM-C ile beraber 3 mühimmatla kalkıp hepsinin patlayıcı başlıksız test atışlarını başarıyla gerçekleştiren AKINCI envantere girmek için gün sayıyor. Başta, Baykar ve Roketsan olmak üzere emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.”

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
TDA Haber Merkezi
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version