Abrams’lar yaşlanıyor,ABD Ordusu’nun yeni nesil tanklara ihtiyacı var

Vahit TURHAN - Kurucu
2 Dk. Okuma Süresi

Abrams’lar yaşlanıyor, peki ABD 4. nesil de treni kaçırdı mı?

Tabiki hayır. Bu kapsamda aktif koruma sistemleri, azaltılmış mürettebat ve otomatik taret gibi teknolojileri bir araya getirerek, 4. nesil Rus Armata serisi Ana Muharebe tankları öncülüğünde gelişen teknolojilere pek çok açıdan benzeyecek yeni bir Ana Muharebe Tankı geliştirilmesi planlanıyor.

Gelecekteki her aracın çift yetenekte olması gerektiği, böylece bir komutanın muharip bir göreve insanlı veya insansız araç gönderme opsiyonuna sahip olması bekleniyor.

Bunun yanında mevcut Abrams’larda kullanılan çelik, tungsten, seyreltilmiş uranyum ve seramik gibi zırhlar oldukça ağır olması nedeniyle yeni nesil tanklar için hafif ve dayanımı yüksek zırhlarında geliştirilmesi gerektiğine değiniliyor.

4. nesil yeni bir tankın gelişimi, üretim ve envantere girişi M1 halefi M1A1’lerin hizmet dışına çıkarılışını hızlandırsa da bu durum tüm Abrams’ların envanter dışına çıkarılması demek olmayacak, ABD Ordusu en gelişmiş M1A2 Abrams varyantlarından SEP V2 AMT’ye İsrail yapımı Trophy APS entegre etmek için  Eylül 2017’de General Dynamics ile sözleşme imzalamış bulunuyor.

T14; insansız tareti (kule), güçlü, hafif zırhı, kule ve mühimmattan bağımsız personel kompartmanı; radar iz düşümünün azaltılması için özel malzeme ve boya gibi 4.neslin en belirgin özelliklerini üzerinde barındıran, bilindiği üzere en gelişmiş tank sistemi.

Armata ile zırhlı süvariler 4. nesil üzerine gelişirken varın 3+ nesil Altay’ın eksik yanlarını biraz araştırmayla sizler değerlendirin.

Bu Yazıyı Paylaş
By Vahit TURHAN Kurucu
Takip et:
Turkish Defence Agency kurucusu, İstanbul Üniversitesi mezunu. Türkiye'nin en büyük savunma sanayi firmalarıyla iletişim halinde.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version