ABD Ordusuna Hücum Köprüsü

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
2 Dk. Okuma Süresi

ABD Savunma Bakanlığı internet sitesine göre, DRS Sustainment Systems Inc. ile yaklaşık 8 milyon dolarlık 7 adet Müşterek Hücum Köprü Sistemini içeren bir sözleşme imzalandı.

Çalışmaların, 11 Mayıs 2024 West Plains, Missouiri’de tamamlanacağı tahmin edilmektedir.

ABD Ordusunda M1074 olarak da adlandırılan Müşterek Hücum Köprü Sistemleri, (Joint Assault Bridge Systems) M1A1 Abrams ana muharebe tankına (MBT) dayanan paletli bir zırhlı askeri mühendislik aracıdır.

M1074, Leonardo DRS Technologies tarafından askeri operasyonlar icra eden birimlere, konuşlandırılabilir köprü yeteneği kazandırmak üzere tasarlanmıştır. Sistem, M1A1 Abrams tank gövdesine dayanan hidrolik köprü rampası M1A2’ye entegre edilen geliştirilmiş süspansiyon sistemine sahiptir.

M60 Gövdesinde AVLB (eski sistem)

Şu ana kadar, herhangi bir askeri aracı kaldırabilecek köprünün bölümlerinin hızlı bir şekilde yerleştirilmesi için tasarlanmış AVLB (Armored Vehicle Launched Bridge-Zırhlı Araç Fırlatma Köprüsü) kullanılıyordu. Yeni sistem, esasında mevcut AVLB şasi hücum köprüsünü tek tek değiştirecek.

Ordu, toplamda 337 adet sistem almayı planlıyor. Sistem Deniz-Hava-Kara güçlerindeki M1 Abrams kullanan birimleri desteklemek amacıyla tasarlanmıştır.

ABD Deniz Kuvvetleri, maliyet ve performans endişeleri nedeniyle programı iptal ettikten sonra, ABD Ordusu Müşterek Hücum Köprüsü programının ana yükleniciliğini 2010’da devraldı. Deniz Kuvvetleri programa halen dahil ve 28 adet sistem tedarik etmeye çalışıyor.

Sistemin Açılırken Görüntüsü

Müşterek Hücum Köprüsü M1074 sistemi ile, ABD Ordusunun özgürlüğünü engelleyecek doğal veya insan yapımı engeller üzerinden geçerek düşmanı yok etmesi amaçlanmaktadır.

M1074 Joint Assault Bridge Özellikleri:

  • Birim Maliyeti: 1.87 Milyon Dolar
  • Üretilen Sayı: 51
  • Ağırlık: 62.3 Ton
  • Uzunluk: 9.83 metre
  • Genişlik: 3.66 metre
  • Mürettebat: 2 er
  • Motor: Honeywell AGT1500C türbin motoru 1,500 shp (1,120 kW)
  • Maksimum Hız: 72 km/h
  • Operasyonel Menzil: 418 km

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version