Bu siteyi kullanarak Gizlilik İlkesini kabul etmiş olursunuz.
Kabul Et
Turkish Defence AgencyTurkish Defence AgencyTurkish Defence Agency
  • Anasayfa
  • Haberler
    • Kara Haberleri
    • Deniz Haberleri
    • Hava Haberleri
    • Uzay Haberleri
    • Savaşlar
      • Filistin-İsrail Savaşı
      • Rusya-Ukrayna Savaşı
  • Özgün Yazılar
    • Hava
    • Kara
    • Deniz
    • Uzay
    • Strateji
    • Teknoloji
    • Jeopolitik
  • Ürünler ve Projeler
    • Hava Araçları
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Modernizasyon Projeleri
  • Yer imleri
Ara
  • İnfografikler
  • Röportajlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Okuma: Kritik Türkiye Ukrayna İşbirliği: Motor, Savaş Gemileri, İHA, İstihbarat Paylaşımları
Paylaş
Giriş yap
Bildirim Daha fazlasını göster
Yazıyı BoyutlandırAa
Turkish Defence AgencyTurkish Defence Agency
Yazıyı BoyutlandırAa
Ara
  • Anasayfa
  • Yer imleri
  • Haberler
    • Kara Haberleri
    • Deniz Haberleri
    • Hava Haberleri
    • Uzay Haberleri
    • Savaşlar
  • Özgün Yazılar
    • Hava
    • Kara
    • Deniz
    • Uzay
    • Teknoloji
    • Strateji
    • Jeopolitik
  • Ürünler ve Projeler
    • Hava Araçları
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Modernizasyon Projeleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Giriş yap
Bizi takip edin
Turkish Defence Agency > Tüm İçerikler > Haberler > Deniz Haberleri > Kritik Türkiye Ukrayna İşbirliği: Motor, Savaş Gemileri, İHA, İstihbarat Paylaşımları
Deniz HaberleriHaberlerHava HaberleriKara Haberleri

Kritik Türkiye Ukrayna İşbirliği: Motor, Savaş Gemileri, İHA, İstihbarat Paylaşımları

Turkish Defence Agency
Son güncelleme: 17 Ekim 2020 14:53
Turkish Defence Agency
Paylaş
4 Dk. Okuma Süresi
Paylaş

Türkiye’ye çalışma ziyaretinde bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskyy ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Cumhurbaşkanlığı huzurunda İstanbul’da bir dizi ikili belge imzalandı.

İçindekiler
Zelenskyy: “Ortak Bir Vizyonumuz Var.”Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Gerçekleştirilen Mutakabata İlişkin Görüntüler

Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran ve Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ukrayna Savunma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Başkanlığı arasında savunma sanayi alanındaki projelere ilişkin bir Niyet Muhtırası imzaladı. İmzalanan bu mutabakat, Ukrayna ve Türkiye’nin savunma-sanayi programlarını geliştirme, savunma yeteneklerini güçlendirme, karşılıklı saygı, birbirlerinin çıkarlarını göz önünde bulundurmaya dayalı ve karşılıklı fayda sağlayan uzun vadeli işbirliği kurma arzusunu yüceltiyor. Ortak projeler için atılan kuvvetli bir adım olan belgede Ukrayna ve Türkiye’nin savaş gemileri, İHA’lar ve her türlü türbin motorlarının inşası için ortak projeler başlatma ve uygulama niyetleri ana hatlarıyla açıklanmış olarak görülüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran, Ukrayna Bakanlar Kurulu ile Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti arasında Askeri Çerçeve Anlaşması imzaladı. Yapılan anlaşma ile savunma alanındaki mevcut Ukrayna-Türkiye işbirliğinin genişletilmesi ve derinleştirilmesi için yasal bir zemin oluşturmak ve bu tür bir işbirliğinin prosedürünü belirlemek amaçlanıyor.

Belge, özellikle işbirliği alanlarını, işbirliği ilkelerini, gizli bilgilerin güvenlik rejimini, istihbarat bilgilerinin alışverişi prosedürünü, her bir tarafça görevlendirilen uzmanların faaliyetlerinin yasal düzenlemesini, olası zararların tazminini, anlaşmazlıkların çözümünü vb. kapsıyor.

Ukrayna Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Ihor Petrashko ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Hükumetlerarası Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu 12. Toplantısı Protokolünü imzalamak için bir araya geldi. İmzalanan protokol, gümrük politikası alanında olduğu kadar ticaret, yatırım, enerji, ulaşım ve altyapı alanlarında da hükumet uzmanlarının ulaştığı anlaşmaları, planları ve hedeflerini de bünyesinde barındırıyor.

Zelenskyy: “Ortak Bir Vizyonumuz Var.”

İkili belgelerin imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı, konuşmasında “Güvenlik ve savunma alanında, özellikle Karadeniz’de güvenlik ve Ukrayna’nın Avrupa-Atlantik rotasının uygulanması alanında daha fazla işbirliği konusunda ortak bir vizyonumuz var.” ifadelerine yer verdi.

Zelenskyy, Türkiye ile Ukrayna hükumetleri arasında Çerçeve Askeri Anlaşması ve iki ülke Savunma Bakanlıkları arasında mutabakat imzalanmasının askeri ve askeri-teknik işbirliği için yeni fırsatlar yarattığını vurguladı. Savunma sanayii alanında işbirliği yapmanın stratejik ortaklığın gelişmesinin önem arzettiğine dikkat çeken Zelenskyy, yapılan anlaşmaların bu ortaklığı daha da güçlendirmesi hususundaki memnuniyetini de belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

“Türkiye, Ukrayna’yı bölgemizde istikrar, güvenlik, barış ve refahın temini için kilit bir ülke olarak görüyor. Bu çerçevede Ukrayna’nın egemenliğini, Kırım dahil toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini hep destekledik, destekleyeceğiz. Türkiye ile Ukrayna arasındaki tarihi ve insani bağların önemli bir unsuru olan Kırım Tatarı kardeşlerimize Ukrayna makamları ile birlikte desteğimiz devam edecektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ukrayna Devlet Nişanı

Ortak basın toplantısı öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy tarafından Ukrayna Devlet Nişanı takdim edildi ve heyetler arası görüşmenin ortak bildirileri imzalandı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Ukrayna Savunma Bakanı Andrii Taran arasında savunma sanayi projeleri kapsamında iyi niyet beyanı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ukrayna Savunma Bakanı Andrii Taran arasında Askeri Çerçeve Anlaşması imzalandı. Türkiye-Ukrayna Hükümetler Arası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu 12. Dönem Toplantısı Protokolü de Milli Savunma Bakanı Hukusi Akar ile Ukrayna Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Ihor Petrashko arasında imzalandı.

Devlet Nişanı Takdimi
ETİKETLENEN:MutabakatUkrayna İHAUkrayna MotorUkrayna Savaş GemisiUkrayna TürkiyeZelenskyy
Bu Yazıyı Paylaş
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Linki Kopyala Yazdır
Paylaş
Ne düşünüyorsun?
Mutlu0
Üzgün0
Utanç Verici0
Kızgın0
Sürpriz0
Eğlenceli0
By Turkish Defence Agency
Takip et:
TDA Haber Merkezi
Önceki Yazı İHA Serüveni 1: Savaş Arenasına Çıkış!
Sonraki Yazı MGCS Fransa-Almanya Tankı Konsept Çalışması Almanya ve Fransa’dan Yeni Nesil Ana Muharebe Tankına Ek Bütçe
Yorum yap Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Takip Et

185KTakipçiBeğen
11.2KTakipçiTakip Et
46.8KTakipçiTakip Et
7.3KAboneAbone Ol
757ÜyeTakip Et
582TakipçiTakip Et

Bunları da beğenebilirsiniz

Roketsan, Son Teknolojiye Sahip Sistemlerini Pakistan’da Sergiliyor
Deniz Haberleri Haberler Hava Haberleri Kara Haberleri 19 Kasım 2024
Baykar ile Hırvatistan Arasında Tarihi İhracat Anlaşması İmzalandı!
Haberler Hava Haberleri 21 Kasım 2024
ROKETSAN PUSU, LG-155 Topçu Mühimmatı ve L-OMTAS Tanıtıldı!
Haberler Kara Haberleri Silah Sistemleri Türk Savunma Sanayi Ürünleri 21 Ekim 2024
Helikopter Radarlarında Yeni Bir Dönem Başlıyor: HELRAD
Deniz Haberleri Haberler Hava Haberleri 21 Ekim 2024

Turkish Defence Agency, Türk savunma sanayii ürünü yerli ve milli sistemleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, savunma ve milli güvenlik gelişmelerine hızlı ve doğru kaynaktan ulaşmak isteyenlerin ihtiyacını karşılamak amacıyla yayın yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir

ABD Hava Kuvvetleri İlk Elektronik Harp Jetini Teslim Aldı
Aksungur Baz İstasyonu Olarak Görev Yapabilecek
F-35B ve F-35C afterburner ısı sorunu
Şili F-16’larını Modernize Ediyor
Donanmalar Çarpışıyor 7: Osmanlı Donanması Çeşme’de Yok Oluyor!
Turkish Defence AgencyTurkish Defence Agency
Bizi takip edin
© 2024 Turkish Defence Agency. Tüm Hakları Saklıdır. Sitemizde yayınlanan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
  • Hakkımızda
  • İletişim
adbanner
AdBlock Tespit Edildi
Sitemiz reklam destekli bir sitedir. Lütfen sitemizi desteklemek için reklam engelleyiciyi kapatın.
Tamam, beyaz listeye ekleyeceğim
Tekrar hoş geldin!

Hesabınıza giriş yapın

Kaydol Şifreni mi unuttun?