Yeni Zelanda 5 Adet Super Hercules Alacak

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
1 Dk. Okuma Süresi
C-130 Super Hercules

Yeni Zelanda Ordusu ABD’li Lockheed Martin’den 5 adet C-130J Super Hercules kargo/nakliye uçağı alacağını açıkladı. Alınan uçaklar, halihazırda 50 yılı aşkın süredir Yeni Zelanda Ordusunun kullanımında olan C-130 Hercul filosunun yerini alacak. 1 Milyar Dolarlık anlaşmanın içinde uçuş simülatörü ve destekleyici altyapılar da yer alıyor.

Savunma Bakanı Ron Mark, yeni uçakların Güney Pasifik, Antartika ve Yeni Zelanda’daki operasyonlar için kullanılacağını söyledi. Bakan yaptığı açıklamada: “Yeni Zelandalı nesiller Hercul ile büyüyüp yaşlandılar ve bu uçakların ön hatlarda yer alacağını biliyorlar” dedi. Bakan, yeni uçakların mevcut filodan daha hızlı olduklarını ve daha fazla faydalı yük taşıyabildiklerini de belirtti.

Yeni Zelanda Ordusunun şu an sahip olduğu C-130 Hercules uçaklarının 3 adeti 1965 yılında, diğer 2 adeti 1969 yılından beri kullanımda. Bu uçaklar yıllar içerisinde sürekli geliştirildi ve modernize edildi. Fakat son yıllarda çok ciddi sıkıntılar baş gösteriyordu. Geçtiğimiz yıl Yeni Zelanda C-130 filosunun tamamı geçici olarak yere indirilmişti.

Dünyanın en popüler ve en çok kullanılan uçaklarından biri olan C-130’lar Türk Hava Kuvvetleri tarafından da aktif olarak kullanılmakta. HvKK envanterinde toplam 16 adet C-130B/E uçağı bulunmakta ve Kayseri/Erkilet’de konuşlu bulunan 222’nci Filo Komutanlığında görev yapmaktadırlar.

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version