Uzay Çağı’nda Yeni Bir Başlangıç: Uzay Sistemleri Komutanlığı (SSC)

1 Dk. Okuma Süresi

ABD Uzay Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri’nden devraldığı Uzay ve Füze Sistemleri Merkezi’ni (SMC) yeniden yapılandırdı. Yapılandırma sonucu merkezin ismi Uzay Sistemleri Komutanlığı (Space Systems Command – SSC) olarak değiştirildi.

ABD Uzay Kuvvetleri, yeniden yapılandırılan komutanlıkta uzay sistemlerine yönelik araştırma – geliştirme, yörünge üzerinde test ve operasyonel saha entegrasyonu faaliyetleri yürütecek. Komutanlığın ana karargahı Uzay ve Füze sistemleri Merkezi’nin (SMC) Los Angeles Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki merkezinde olacak.

Uzay & Füze Sistemleri Merkezi (SMC) Amblemi (Solda) – Uzay Sistemleri Komutanlığı (SSC) Amblemi (Sağda)

13 Ağustos 2021 tarihinde Los Angeles’ta düzenlenen törende ABD Uzay Kuvvetleri Uzay Operasyonları Komutanı Orgeneral John W. Raymond ve Uzay Sistemleri Komutanlığı görevine getirilen Korgeneral Michael A. Guetlein yer aldı.

Uzay Sistemleri Komutanlığı (SSC) Töreni

Törende Korgeneral Michael A. Guetlein; “On yıl içerisinde, bildiğimiz şekliyle savaşlar büyük ölçüde değişecek ve bu değişime ayak uyduracak bir duruşa ve güce sahip olmalıyız…Cesur olmalıyız ve tehdidin peşinden gitmeliyiz.” dedi.

Uzay Operasyonları Komutanı Orgeneral John W. Raymond ise; “Uzay Sistemleri Komutanlığı bayrağını açarken ve uzay tarihinde yeni bir sayfa açarken, geçmişle günümüz arasındaki paralellikler üzerinde düşünelim…Göreceli avantajımızı sürdürmek ve geliştirmek için rakiplerimizi geride bırakmalıyız. şeklinde konuştu.

Uzay Sistemleri Komutanlığı (SSC) Organizasyon Şeması
Bu Yazıyı Paylaş
Makine Mühendisi / Savunma ve Güvenlik Araştırmacısı - Uluslararası Askeri Doktrinler / Milli Güvenlik / İstihbarat Stratejileri / Savunma ve Uzay Teknolojileri İleri Araştırma Programları / Nükleer Programlar / Savunma ve Güvenlik Politikaları
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version