Ukrayna ve Türkiye, ikili stratejik işbirliğini derinleştirmek için bir toplantı yaptı.

Muhammed Mustafa TÜRKMEN - Genel Koordinatör
2 Dk. Okuma Süresi

Ukrayna ve Türkiye, ikili stratejik işbirliğini derinleştirmek için bir toplantı yaptı.

Ukrayna Başbakanı’nın 2 günlük Türkiye ziyareti İstanbul’da başlayıp yarın Ankara’da devam edecek.
Başbakan Denis Shmygal, bugün Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Türk iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi. Ukrayna Başbakanı yarın Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Ukranya Büyükelçisi Andrii Sybiha iki ülke arası Askeri ve Teknik İşbirliğini “anahtar” olarak nitelendirdi. Türk iş dünyası temsilcileriyle verimli diyalog kuran Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), güncel konuları tartışma fırsatı verildiğini kaydetti. Bu toplantılara göre Ukrayna, yatırım ortamını iyileştirmek için aktif olarak araçlar geliştiriyor ve Türkiye’yi özelleştirmeye davet ediyor.

Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı

Bugün askeri-teknik işbirliği gerçek bir “motor” ve ikili stratejik işbirliğini derinleştirmenin garantisidir.
Bu kritik alanda pratik işbirliği her iki devleti karşılıklı olarak güçlendiriyor, savunma yeteneğimizi, ordunun savaşma kapasitesini güçlendiriyor. Üçüncü şahıslara yönelik değildir ve halihazırda pratik faydalar sağlamaktadır. Bizi güçlendirir.
Bu nedenle bugün Başbakan Denis Shmygal’in Türk savunma sanayisi öncülüğünde yaptığı görüşmede, bu alandaki önde gelen Türk şirketlerinin yönetimi son derece önemli.

Toplantı dosyaları arasında Türkiye Uzay Ajansı da yer aldı

Ukranya Büyükelçisi Andrii Sybiha’nın paylaşımda toplantı için hazırlanan dosyalarda vardı, nitekim Roketsan ve Türkiye uzay Ajansı’na ait dosyalar gözden kaçmadı.

Bu Yazıyı Paylaş
By Muhammed Mustafa TÜRKMEN Genel Koordinatör
Takip et:
İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Öğrencisi, amatör fotoğrafçı ve yazar. 5+ senedir grafik tasarım üzerine işler yapıyor. Yazılım, uzay, savunma sanayii ve teknoloji konuları ile ilgileniyor.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version