Türkiye’nin Uçak Gemisi Olacak!

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
2 Dk. Okuma Süresi
ABD'ye ait USS Theodore Roosevelt (CVN 71) Uçak Gemisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

CB Erdoğan’ın açıklamaları:

“Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemimiz Anadolu denize indirildi. Ardından inşallah bir veya iki tanesini daha almanın gayreti içinde olacağız.”

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemimiz (LHD) TCG Anadolu’dan sonra 1 veya 2 adet daha alacağımız belirtildi. Böylelikle envanterimizde bulunacak LHD sayımızın 2-3 arasında olması planlanmaktadır.

”TCG Anadolu tam olmasa da yarım bir uçak gemisi. Ama şimdi bunun tamamını yapacağız. İnşallah bizim de uçak gemimiz olacak, onun da görüşmelerini yapıyoruz.”

Bu açıklama ile LHD gemilerimizin yanı sıra envanterimizde olması planlanan uçak gemisi için görüşmeler olduğu ilk kez açıklanmış oldu.

”Şimdi bununla başlıyoruz, denize indi (TCG Anadolu). Şimdi bir, iki tane daha alma gayretinde olacağız. Yeni tip denizaltı kapsamında Piri Reis havuza çekildi, bizzat o işi yaptık. Test ve eğitim gemimiz UFUK’un inşası tamamlanarak deniz kabul testleri başlatıldı. Savaş gemilerimizin bakımları için inşa ettiğimiz 10 bin ton kaldırma kapasitesine sahip yüzer havuzumuz İzmir’e teslim edildi. Bu işin şakası yok, kararlıyız olacak.”

Bu açıklama ise bu konuda kararlı olduğumuzu, planların gerçekleşeceğinin ve önemsenip, adımlar atıldığı vurgulanmıştır.

ABD’ye ait USS Theodore Roosevelt (CVN-71) Uçak Gemisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konu ile açıklaması şimdilik bu kadardır, detaylar geldikçe bu haber güncellenecektir.

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version