TÜBİTAK BİLGEM MOBİL LAZER SİLAHI

1 Dk. Okuma Süresi
IDEF 2017 BMC AMAZON VE TÜBİTAK MOBİL LAZER

Tübitak’ın AR-GE faaliyetlerine devam ettiği BİLGEM Mobil Lazer Silahı IDEF 2017 fuarında BMC Amazon aracına entegre halde sergilendi.
Tübitak çalışanı stant görevlisinden aldığımız bilgilere göre, mobil lazer silahı olan BİLGEM, araçlara entegre edilerek daha çok drone gibi güncel tehdit unsurlarına karşı kullanılabilecek halde.
Şuan için ön tasarım ve ana konsept oluşturma aşmasında.
Araç şuan 1 kw güç ile çalışıp hedefi imha edebiliyor, drone gibi hedefleri video da gösterildiği gibi kısa bir sürede imha edebiliyorken, bu enerji gücü 3 kw’ye arttırılarak hem daha güçlü hedeflere karşı kullanılabiliyor, hem de daha kısa sürede imha imkanı elde ediliyor.
 Mobil lazer silahı 2000 ( geliştirilme aşamasından sonra 6000) metre görüş menziline sahip, 2000 metre menzilden tespit ettiği hedefini şuan için 500 metre mesafede imha etme kabiliyetine sahip. 2 adet 200v-12a güç kaynağından enerji tedarik ederek faal olan silah geliştirilmeye devam edilerek mobil halden sabit halde daha büyük ve daha yüksek enerjili lazer silahına dönüştürülecek.
BİLGİ ALDIĞIMIZ TÜBİTAK GÖREVLİSİ VE LAZER SİLAHIN TEST EDİLDİĞİ ÇELİK PLAKALAR
 LAZER SİLAHIN TEST EDİLDİĞİ ÇELİK PLAKALAR
 LAZER SİLAHIN TEST EDİLDİĞİ ÇELİK PLAKALAR
 
Bılgem mobil lazer silahı video
 
 
Yazar: Tarık KÜÇÜK
Bu Yazıyı Paylaş
Sınıf öğretmeni olarak nice minik kalbe Türk milliyetçiliğini ve vatanseverliğini işleme, bunun yanında bilim-teknoloji iştahı kazandırma çabasındayım. Hem Tarih hem teknolojiye meraklıyım. Bilhassa Askeri teknoloji ve Savunma sanayi üzerine organizasyonlara katılıp firmalar ile çalışmalar yürüterek Türk Savunma Sanayi çorbasına az da olsa tuz katma gayesi içindeyim.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version