Tarihte İlk Kez Yahudi Savaş Uçakları Alman Topraklarında!

1 Dk. Okuma Süresi

Tarihte ilk kez Yahudi savaş uçakları Alman topraklarında… İsrail’e ait savaş uçakları, sembolik bir anma etkinliği ve iki ülke arasındaki ortak askeri tatbikatlar için 17 Ağustos Pazartesi günü ilk kez Alman topraklarına indi.

İsrail jetleri, Almanya’nın batısında yer alan Köln şehrinin yakınlarındaki Nörvenich hava üssüne ulaştı. Alman Hava Kuvvetleri (Luftwaffe) tarafından yapılan açıklamada, İsrail’e ait 6 adet F-16 tipi uçağın 2 hafta boyunca BlueWings 2020 ve MAGDAY egzersizlerine katılacağı belirtildi.

Aynı zamanda İsrail ve Alman uçakları, 1972 Münih Olimpiyatlarında öldürülen 11 İsrail’li sporcuyu anmak için 18 Ağustos’ta ortak uçuş gerçekleştirdi. Ardından Alman-İsrail heyeti bölgedeki Yahudi toplama kampı anma alanına bir çelenk koyacak ve Holokost kurbanlarını ve Nasyonal Sosyalizmin zulmünü andı.

Konuyla ilgili olarak Alman Hava Kuvvetleri (Luftwaffe) Korgenerali Ingo Gerhartz: “Tarihimizde ilk kez İsrail Hava Kuvvetleri ile yan yana uçuyor olmamız bugün dostluğumuzun önemli bir işaretidir. Holokost nedeniyle Almanya’nın antisemitizmle son derece tutarlı bir şekilde mücadele etme teşviki var” dedi.

Alman Hava Kuvvetleri, 2019’da İsrail’in Negev çölünde ortak tatbikatlara katılmıştı. Söz konusu tatbikat İsrail, Almanya, Yunanistan ve ABD katılımıyla gerçekleşmişti.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Turkish Defence Agency Genel Yayın Yönetmeni. Havacılık tutkunu.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version