Şok İddia: Yunanistan Dassault Rafale Alabilir!

1 Dk. Okuma Süresi

Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini, Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimle ilgili yeni gelişmelerin detaylarını verdi. Gazete, Atina yönetiminin geçen haftalarda bölgeye 2 savaş jeti ve fırkateyn gönderen Fransa’dan savaş jeti almak istediğini yazdı.

Doğu Akdeniz’de gergin bekleyiş devam ederken Yunan basını, Atina yönetiminin Avrupa ülkelerini arkasına alma çabalarının devam ettiğini yazdı. Gazete: “Yunanistan ve Fransa iş birliğini kuvvetlendirmeye devam ediyor. Atina yönetimi, Paris’le görüşmelerini sürdürüyor ve 12 Rafale savaş uçağı satın alması konusunu görüşüyorlar” ifadesini kullandı.

Yunanistan halihazırda 42 adet Fransız Dassault imalatı Mirage 2000 uçaklarını aktif olarak kullanmaktadır.

Yunanistan’ın Türk donanmasının bölgede neler yapacağını takip edeceği ve ona göre pozisyon alacağını yazan Kathimerini gazetesi, bu hafta Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın Atina ve Ankara’da temaslarda bulunmasının da kritik bir öneme sahip olduğunu aktardı.

Kaynak: Sözcü

Girit Adasında Fransız Rafale

Geçtiğimiz haftalarda Fransa, Yunanistan’a desteğini pekiştirmek için Girit Adasındaki Yunan Hava Üssüne 2 adet Dassault Rafale göndermişti. Yunanistan’ın Girit adasında ikisi askeri, biri sivil olmak üzere tam 3 havaalanı bulunuyor. Souda Hava Üssü, Kasteli Hava Üssü ve Kandiye Uluslararası Havaalanı. Ancak bu havaalanlarının üçü de zaman zaman askeri/sivil karma olarak kullanılmaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Turkish Defence Agency Genel Yayın Yönetmeni. Havacılık tutkunu.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version