Şili F-16’larını Modernize Ediyor

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
1 Dk. Okuma Süresi

Şili F-16’larını Modernize Ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, Şili Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 filosunun 634.7 milyon dolara modernize edileceğini açıkladı.

Şili Hava Kuvvetleri günümüzde aktif 44 adet F-16 savaş uçağına sahip. Bu uçaklardan 10 tanesi 2000’li yılların başlarında satın alınan Block 50 varyantı; 36 tanesi ise Hollanda’dan ikinci el olarak alınan Block 20 varyantından oluşuyor. Şili 2017 yılından beridir F-16’larını modernize etmeyi planlıyordu.

Söz konusu modernizasyon: 19 adet Kaska Monteli Hedefleme Sistemi (JHMCS), 6 adet Mark-82 Genel Maksat Bombası, 44 adet LN-260 Gömülü GPS/INS Sistemi, 49 adet Çok Fonksiyonlu Bilgi Dağıtım Sistemi – Ortak Taktik Radyolar (MIDS JTRS), çeşitli aviyonik ve yazılım yükseltmeleri, Radar Altimetre, Dost – Düşman Tanımlama (IFF) Sistemi ve ek birtakım teçhizatların satışını içeriyor.

Modernizasyondan 44 uçağın tamamının geçmesi bekleniyor. F-16 üreticisi olan Lockheed Martin, modernizasyonun ana yüklenicisi olacak.

Ayrıca ABD tarafından yapılan yapılan açıklamada “Bu satış, Güney Amerika’daki stratejik bir ortağın güvenliğini artırarak ABD’nin dış politika hedeflerini ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyecektir.” denildi.

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version