Rusya’dan Stratejik Caydırıcılık Tatbikatı

1 Dk. Okuma Süresi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önderliğinde, Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından balistik ve seyir füzelerinin fırlatıldığı “Stratejik Caydırıcılık Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Ukrayna gerilimi sürerken Vladimir Putin’in önderlik ettiği tatbikata, Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, Güney Askeri Bölgesi, Stratejik Füze Kuvvetleri ile Kuzey ve Karadeniz Filoları dahil edildi.

  • Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, “Kinjal” hipersonik aerobalistik füzelerinin kullanımını başarıyla gerçekleştirdi.
  • Kuzey ve Karadeniz Filolarına ait gemiler ve denizaltılar, deniz ve kara hedeflerine Kalibr seyir füzeleri ve Zirkon hipersonik füzeleri fırlattı.
  • Astrakhan bölgesinde, Kapustin Yar test sahasında İskander kara tabanlı füzesinin pratik bir kullanımı gerçekleştirildi.
  • Plesetsk Uzay Üssü konumundan Yars kıtalararası balistik füzesi, Kamçatka Yarımadası’ndaki Kura test sahasına fırlatıldı.
  • Tu-95ms uzun menzilli stratejik füze taşıyıcılarından fırlatılan seyir füzeleri, Pemboy ve Kura menzilindeki hedefleri vurdu.
  • Barents Denizi’nin sularından, Kuzey Filosu Karelya’nın stratejik bir nükleer denizaltısı, Kura menzilinde Sineva balistik füzesi fırlattı.
Stratejik Caydırıcılık Tatbikatı – Kremlin Sarayı / Vladimir Putin – Aleksandr Lukaşenko

Planlı bir şekilde gerçekleştirilen Stratejik Caydırıcılık Tatbikatı, askeri yönetim organlarının, donanma mürettebatının, stratejik füze taşıyıcılarının görevlerini yerine getirmesinin kontrolünün yanı sıra nükleer ve nükleer olmayan kuvvetlerin savaşa hazırlık durumu kontrol edildi.

Tatbikatı Kremlin Sarayı’ndan izleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yanında Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko da yer aldı.

Bu Yazıyı Paylaş
Makine Mühendisi / Savunma ve Güvenlik Araştırmacısı - Uluslararası Askeri Doktrinler / Milli Güvenlik / İstihbarat Stratejileri / Savunma ve Uzay Teknolojileri İleri Araştırma Programları / Nükleer Programlar / Savunma ve Güvenlik Politikaları
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version