Rusya’da “Kavkaz-2020” (Kafkasya-2020) Stratejik Komuta ve Personel Tatbikatı Başladı

3 Dk. Okuma Süresi
Kavkaz 2020
Kavkaz 2020

Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonel eğitim kompleksinin bu yıl son aşaması olan “Kavkaz-2020” (Kafkasya-2020) Stratejik Komuta ve Personel Tatbikatı, 21-26 Eylül 2020 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilmek üzere Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı önderliğinde Güney Askeri Bölge topraklarında başlatıldı.

Rusya Federasyonu Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov, tatbikatın dün gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmasında, “Barışçıl bir ortamda düzenlenen bu büyük tatbikat askeri birliklerimiz ve komuta birliklerimiz arasındaki iletişim ve karşılıklı pratik anlayışın aktarımı için iyi bir fırsat” dedi. Yapılan konuşmaların ardından katılımcı ve gözlemci ülkelerin bayraklarının ülke marşlarıyla göndere çekilmesinin ardından tatbikatın resmi açılış töreni tamamlandı.

Tatbikat sırasında, Rusya Federasyonu’nun güneybatısındaki askeri güvenliğin sağlanması için devletler koalisyonunun birliklerinin (kuvvetlerinin) gruplandırılmasının kullanılması konuları ele alınacak.

Kavkaz-2020 komuta kontrol sisteminin ilk aşamasında, askeri komuta ve kontrol organları, tatbikata göre oluşturulan konvansiyonel askeri-politik durumda muharebe operasyonlarını planlamaktadır. Hava saldırılarının püskürtülmesi, keşif, arama ve savunma eylemlerinin yürütülmesi planlanan tatbikatın ikinci aşamasında, ortak savaş operasyonları sırasında birliklerin doğrudan komuta ve kontrol görevlerinin çözülmesi planlanmaktadır. Tatbikat, Güney Askeri Bölgesi’nin iç eğitim alanlarında; Prudboy, Ashuluk, Kapustin Yar, Arzgirsky ve Kopanskaya yer hava sahalarında gerçekleşecek.

Karadeniz ve Hazar Denizi sularında, İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri’nin gemilerinin katılımı da dahil olmak üzere, Karadeniz Filosu ve Hazar Filosu’nun görev icra etmesi planlanan tatbikata Ermenistan, Beyaz Rusya, Çin, Myanmar ve Pakistan katılıyor.

Tatbikatta yaklaşık 60 savaş uçağı, 30 savaş gemisi, 250 tank, 450 zırhlı araç, 200 top ve roket fırlatma sistemleri ile yaklaşık 80.000 asker yer alıyor.

“Kavkaz-2020” komuta ve kontrol filosunda çok seviyeli bir “İstihbarat Sistemi” oluşturuldu

Kavkaz-2020 Stratejik Komuta ve Personel Tatbikatı’nda, “Orlan-10”, “Takhion” ve “Forpost” insansız hava araçları, sahte bir düşmanın kuvvetlerini ve araçlarını tespit etmek ve imha etmek için sürekli hava keşifleri icra edecek.

GLONASS uydu navigasyon sistemi ile donatılmış komuta ve kontrol için “Strelets” istihbarat kompleksi (KRUS) ile birlikte hareket eden, yüksek verimlilik derecesine sahip insansız hava araçları, tespit edilen nesnelerin tanımlanmasını, koordinatlarının hesaplanmasını, hedef belirlemeyi ve silahların etkili kullanımı için veri hazırlamayı sağlayacak. KRUS “Strelets”, bir “dost-düşman” tanımlama sistemi ile donatılmış mobil keşif elemanlarının tüm yerel keşif ekipmanı, radarları ve nişan alma cihazlarıyla arayüz oluşturacak.

Taktik düzeyde, Güney Askeri Bölgesi’nin özel kuvvetleriyle hizmete sunulan bir optoelektronik kompleks olan “Irony”; günün her saatinde ve her türlü hava koşulunda görsel keşif yapmayı ve simüle edilmiş bir düşmanın silahlarını, askeri teçhizatını ve nesnelerini yok etmek için silahları ateşlemek için koordinatları iletecek.

Bu Yazıyı Paylaş
Makine Mühendisi / Savunma ve Güvenlik Araştırmacısı - Uluslararası Askeri Doktrinler / Milli Güvenlik / İstihbarat Stratejileri / Savunma ve Uzay Teknolojileri İleri Araştırma Programları / Nükleer Programlar / Savunma ve Güvenlik Politikaları
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version