Rusya, Suriye’de 320’den Fazla Silah Denedi

1 Dk. Okuma Süresi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusunun Suriye’deki operasyonlarda 320’den fazla silah sistemi türünü denediğini açıkladı.

Rusya, Suriye’de konuşlu askeri üsleri ile bölgeye intikal ettirilen silah sistemlerini operasyonlarda kullanarak Suriye’yi adeta bir silah test merkezine dönüştürmüş durumda.

Sergey Şoygu, Rusya’nın Rostov-na-Donu şehrinde bulunan Rostvertol helikopter fabrikasında yaptığı açıklamada, Suriye’de kullanılan silah sistemlerine ilişkin bildirimde bulundu.

Sergey Şoygu – Rostvertol Fabrikası

Şoygu, Rostvertol fabrikasında üretilen helikopterlerden birinin Suriye’deki operasyonların sonucunda geliştirildiğine değindi. Askeri-teknik sistemleri güvence altına almak için uzun menzilli hava savunma sistemlerine ihtiyaç olduğunu deklare eden Şoygu, Rusya’nın bu sistemlere sahip olduğunu söyledi.

Rusya’nın geliştirdiği bu tip silah ve teçhizatların Suriye’deki operasyonlar sayesinde olduğunu söyleyerek; “Operasyonlar esnasında helikopterler dahil 320’den fazla farklı silah türü denedik.” şeklinde konuştu.

Rus ordusundaki modern silah ve teçhizat payının yüzde 70 olduğunu bildiren Sergey Şoygu, “Bu, dünyadaki tüm ordular arasında en yüksek orandır.” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıyı Paylaş
Makine Mühendisi / Savunma ve Güvenlik Araştırmacısı - Uluslararası Askeri Doktrinler / Milli Güvenlik / İstihbarat Stratejileri / Savunma ve Uzay Teknolojileri İleri Araştırma Programları / Nükleer Programlar / Savunma ve Güvenlik Politikaları
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version