Rusya Kendi Uçağını Düşürdü

2 Dk. Okuma Süresi
SU-30
SU-30

Salı günü gerçekleştirilen tatbikatta Rus Uzay-Hava Kuvvetleri’ne (RuAF) ait bir Su-30 savaş uçağı düştü. Kazaya, topu etkisiz hale getirilmemiş bir Su-35S jetinin sebep olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Su-35S Avcı Uçağı

Su-30’un kazası Rus medyasında geniş yer bulurken, mürettebatın kendini fırlattığı kazaya neyin sebep olduğu açıklanmadı. Uzmanlar, mürettebatın kendini fırlatması gerektiği göz önünde bulundurulduğunda, felaket olarak adlandırılabilecek bir olayın mahal bulduğunu, yani her iki motorun aynı anda arızalanması veya harici bir etkinin meydana gelmiş olması ihtimalini düşünüyor.

Batı Askeri Bölgesi basın servisinin verdiği bilgilere göre “22 Eylül’de, Batı Askeri Bölgesinden bir Su-30 jeti, Tver Bölgesinde planlanan bir eğitim uçuşu sırasında düştü. Mürettebat güvenli bir şekilde fırladı. İnişten sonra pilotlarla temas kuruldu.” denildi. Rusya’nın TASS haber ajansı salı günü, mürettebat üyelerinin hava üssüne tahliye edildiği, basın servisi jetin ormanlık alana düştüğü, yerde hasar olmadığı bilgilerini Batı Askeri Bölgesi basın servisine aktardı.

Su-30

Su-30 jeti bir Su-35S avcı uçağı tarafından mı düşürüldü?

Su-30’un yanlışlıkla ateşlenen bir Su-35S topu tarafından düşürüldüğünü iddia eden tanınmış bir Rus askeri blogu, Su-30 kazasına yol açan olayların sırasını bildirdi.

Savaş görevinden sonra, Su-35S avcı uçağı, hava muharebesinde (Su-30SM ile) “it dalaşı” için sıradan (eğitim) uçuşlara gönderildi. Füzeler Su-35’ten çıkarıldı, ancak birinin gözden kaçırmasından ötürü savaş uçağının topları etkisiz hale getirilmedi. -Veya toplar uçuş öncesinde boşaltılmadı-

Su-35S ve Su-30 hava muharebesini gerçekleştirirken Su-35S’nin fotoğraf çekimi yapması gerekiyordu ancak bunun yerine Su-30’a bir topla gerçek bir yaylım ateşi açtı ve kuyruk takımını yok etti. Su-30 mürettebatı başarıyla kendini fırlattı.

Olayla ilgili, Rus yetkililerinden henüz bir resmi açıklama gelmedi.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Uzay bilimleri, roket teknolojileri ve havacılık ile ilgilenmekteyim.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version