Northrop Grumman’a 2,4 Milyar Dolarlık Uydu Siparişi

Utku Burak Katipoğlu - İcra Kurulu Üyesi
2 Dk. Okuma Süresi

Northrop Grumman ABD ordusunu gelen balistik ve taktik füzeler konusunda uyaracak, gelecekteki bir takımyıldızın parçası olacak iki uydu inşa etmesi için 2.4 milyar dolarlık sipariş kazandı.

Pentagon’un Pazartesi günü yaptığı açıklamasında ‘’ Northrop Grumman’a Yeni Nesil Tepegöz Kalıcı Kızılötesi Kutupsal Uzay Araçları 1 ve 2 için 2,375 milyar dolarlık sipariş verildi’’ dedi.  Hava Kuvvetleri, iki yıl önce Yeni Nesil OPIR (Overhead Persistent Infrared – Tepegöz Kalıcı Kızılötesi) projesi için Northrop Grumman ve Lockheed Martin’i ana yükleniciler olarak seçti.

Yörüngedeki Geosenkron Uzay Tabanlı Kızılötesi Sistemi

Lockheed Martin, 3 jeosenkron (yere eş zamanlı) yörünge uydusu geliştirmek ve üretmek için 3 milyar doların üzerinde tek başına bir sözleşme aldı. Ağustos 2018’de Northrop Grumman, iki kutuplu araç için sistem ve yük gereksinimi analizi, risk azaltma için 47 milyon dolarlık sözleşme aldı.

Yeni Nesil OPIR, ortaya çıkan tehditlere karşı daha uzun süre kullanılabilen, gelişmiş füze uyarı yetenekleri sağlayarak ayrıca mevcut Uzay Tabanlı Kızılötesi Sistemini kullanarak başarıya ulaşması planlanmaktadır.

Amaç 2025’te Yeni Nesil OPIR jeosenkron uydularını fırlatmak, 2027’de kutup uydularını fırlatmak ve beş uydunun tümünü 2029 yılına kadar uzaya fırlatıp harekete geçirmektir.

Bu son sözleşme, iki uydunun geliştirilmesini ve donanımın erken tedarikini finanse ediyor. “Bu değişiklik, tasarım / geliştirme, kritik yol uçuş donanımı tedariki ve temel sözleşmede kritik tasarımın incelenmesine yol açan risk azaltma çabalarıdır’’ .

İki yıl sonra başka bir üretim ve entegrasyon sözleşmesi açıklanacaktır.

Çalışmalar, Kaliforniya Redondo Sahilinde yapılacak olup Aralık 2025’e kadar tamamlanması beklenmektedir.

Bu Yazıyı Paylaş
By Utku Burak Katipoğlu İcra Kurulu Üyesi
Takip et:
https://www.linkedin.com/in/utkukatipoglu/
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version