Milli Muharip Uçağın Lastikleri Petlas’dan

1 Dk. Okuma Süresi

Milli Muharip Uçak TF-X için lastikler Petlas Lastik San. Tic. AŞ. tarafından geliştiriliyor. Petlas aynı zamanda Akıncı ve TB-2 için de lastik imalatı gerçekleştirmektedir. SAHA EXPO 2022’de çekilen fotoğrafta önde MMU’nun arka ve ön lastikleri, arka tarafta ise Akıncı ve TB-2’nin lastikleri yer alıyor.

F-22 Raptor, F-18 Hornet, Dassault Rafale ve Eurofighter Typhoon Michelin marka lastikler kullanıyor. F-35, F-15, F-16 ve Jas-39 ise Goodyear ve Michelin markalarının her ikisini de kullanmaya sertifiyedir. Dünya askeri havacılığında lastik sektörünü Fransız Michelin ve Amerikan Goodyear domine ediyor. Alman Continental ve İtalyan Pirelli lastik markalarının savaş uçakları için lastikleri bulunmamaktadır.

Lastikler, savaş uçaklarında çok çabuk yıpranan ve değiştirilen parçalardan biridir.

Sıradan bir otomobil lastiği saatte maksimum 200-270 km hızla gitmek için tasarlanmıştır. Dassault Rafale lastiğinin hız derecesi saatte 390 km, F-22 Raptor’un lastik hız derecesi saatte 400 km’dir. Efsanevi SR-71 Blackbird’ün Michelin lastikleri ise 440 km’nin üzerindeki hızlara göre tasarlanmıştır.

F-35 ve Michelin Lastikleri

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Turkish Defence Agency Genel Yayın Yönetmeni. Havacılık tutkunu.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version