İnsansız Deniz Aracı Marlin ‘Kuzgun’ Seyir Füzesini Ateşledi!

Vahit TURHAN - Kurucu
1 Dk. Okuma Süresi
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda ASELSAN ve Sefine Tersanesi iş birliğinde yerli ve milli olarak geliştirilen MARLIN silahlı insansız deniz aracı (SİDA), NATO koordinesinde Portekiz'de gerçekleştirilen tatbikatta yeteneklerini sergiledi. ( Yunus Emre Günaydın - Anadolu Ajansı )

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen katı yakıtlı yerli seyir füzesi Kuzgun-KY, silahlı insansız deniz aracı (SİDA) MARLİN’den test edildi. Bir SİDA’dan ilk defa radar güdümlü mühimmat atışı gerçekleşti.

Prof.Dr. İsmail Demir : ”Çok sayıda insansız deniz aracımız var. Çalışıyoruz. Kuzgun, mühimmatını attı. Bir güdümlü mühimmatın ilk defa bir insansız deniz aracından atıldığını görmüş olduk. Elektronik harp kabiliyeti olan bir insansız deniz aracımız oldu. NATO tatbikatında da gördük. İnsansız deniz araçlarında projelerimiz devam edecek. Bu İDA’larımıza kazandırdığımız kabiliyetler ve üzerinden atılması muhtemel çeşitli roket ve mühimmat sistemlerinde değişik değişik uygulamaları göreceğiz. İlaveten çeşitli elektronik harp sistemleri de olacak. 5 çeşit İDA’mız elimizde şu an.”

Bu Yazıyı Paylaş
By Vahit TURHAN Kurucu
Takip et:
Turkish Defence Agency kurucusu, İstanbul Üniversitesi mezunu. Türkiye'nin en büyük savunma sanayi firmalarıyla iletişim halinde.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version