Lockheed Martin F-16 Ekibini Irak’tan Çekiyor

1 Dk. Okuma Süresi

Lockheed Martin, son zamanlarda İran tarafından desteklendiği düşünülen milislerin roket saldırıları nedeniyle güvenlik endişesini ortaya koyarak Irak’ın F-16 programını destekleyen ekibi geri çekiyor.

Irak F-16 filosunun bulunduğu Balad Askeri Hava Üssü, başkent Bağdat’ın 40 mil (64 km) kuzeyinde yer alıyor.

ABD Savunma Bakanlığı raporuna göre İran destekli milislerin tehdidi, ABD’li personelin geçen aylarda ana harekât üssünü geçici olarak terk etmesinin ardından geldi.

Lockheed Martin iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Joseph LaMarca, “ABD hükümeti ile koordineli olarak ve en önemli önceliğimiz çalışan güvenliğiyle, Lockheed Martin Irak merkezli F-16 ekibimizi yeniden konumlandırıyor.” dedi.

The New York Times, kimliği açıklanmayan bir Iraklı güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde Lockheed Martin’in Balad Askeri Hava Üssü’nde 70 personeli olduğunu ve 50 kişinin ABD’ye 20 kişinin ise Erbil’e sevk edileceğini belirtti.

Bakanlık yetkilisinin demecine de yer verilen yazıda, koruma sağlanması hâlinde personelin birkaç ay içinde üsse geri döneceği belirtildi. Yetkili aynı zamanda ekibin üsten ayrılışının F-16 program çalışmalarını etkileyebileceğini belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş
Makine Mühendisi / Savunma ve Güvenlik Araştırmacısı - Uluslararası Askeri Doktrinler / Milli Güvenlik / İstihbarat Stratejileri / Savunma ve Uzay Teknolojileri İleri Araştırma Programları / Nükleer Programlar / Savunma ve Güvenlik Politikaları
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version