Kraliyet Donanmasının Gelecekteki Operasyonlar İçin Drone Teknolojisine Olan Bağlılığı

2 Dk. Okuma Süresi
Konferansta Kullanılan Bir Fotoğraf

Birleşik Krallık Teknoloji Müdürü, Deniz Havacılık Yardımcı Direktörü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen bir etkinlikte, Kraliyet Donanmasının gelecekteki operasyonlarında otonom ve mürettebatsız teknolojinin daha fazla kullanılacağından açıkça bahsetti. Katılımcılar, teknolojinin ve inovasyonun, donanmanın şimdi ve gelecekteki göklerde çalışma prensibini nasıl dönüştürebileceğini düşünmeye davet edildi.

HMS Galler Prensi’nde Konferans Düzenlendi

“HMS Galler Prensi” isimli yeni İngiliz uçak gemisi, İngiltere Kraliyet Donanmasının savaş gemilerinde umut verici insansız hava araçlarının kullanılması konsepti üzerine bir konferans düzenlendi. Drone operasyonları vizyonunu karşılamak ve tartışmak için donanmanın uzmanlarını, MOD (Savunma Bakanlığı) ve endüstri uzmanları ile bir araya getirdi.

Kraliyet Donanması’nın NELSON dijital hızlandırma laboratuvarının çalışması da bu fikri destekliyor. Kraliyet Donanması gemilerine entegre edildiğinde, otonom ve mürettebatsız teknolojiye erişme ve kullanma sürecini basitleştirecek olan “tak ve çalıştır” MAPLE sisteminin geliştirilmesine ise devam ediliyor.

Konferansta Kullanılan Bir Diğer Fotoğraf

Bu yılın başlarında Norveç’te yapılan denemeler, bu sistemin HMS Albion’da (Amfibi Hücum Gemisi) ve geçen yıl HMS Argyll’de (Fırkateyn) kullanıldığını gösterdi. İleride, tüm Kraliyet Donanması gemileri; açık mimariye, tam iletişim ağına sahip, insansız havacılık sistemlerine sahip olacak. HMS Galler Prensi bir dizi denemenin ön saflarında yer alacak.

Donanma, en son teknolojiyi geliştirmeye ve en son teknolojiye yatırım yapmaya çalışarak yeni, dünyayı yenen ekipmanların ön cepheye daha çabuk getirmeyi amaçlıyor.

HMS Galler Prensi, Araştırmalarda Kullanılacak

Bu yılın başlarında Norveç’te yapılan denemeler, bu sistemin şu an HMS Albion’da ve geçen yıl HMS Argyll’de kullanıldığını gösterdi. İleride, tüm Kraliyet Donanması gemileri; açık mimariye, tam iletişim ağına sahip, insansız havacılık sistemlerine sahip olacak. HMS Galler Prensi bir dizi denemenin ön saflarında yer alacak.

Daha önce Birinci Deniz Lordu Amiral Tony Radakin tarafından açıklandığı gibi, bu uçak gemisinin, mürettebatsız hava araçları için bir test yatağı olarak kullanılacak.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Uzay bilimleri, roket teknolojileri ve havacılık ile ilgilenmekteyim.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version