Japonya Yeni Hipersonik Gemisavar Füzenin Fotoğrafını Sızdırdı!

2 Dk. Okuma Süresi
Hipersonik Gemisavar Füzesi

Tokyo yakınlarında bulunan Havacılık ve Roket Teknolojisi Araştırma Merkezini ziyaret eden Japon Savunma Bakan Yardımcısı Tomohiro Yamamato; kazara, Japonya’nın yeni hipersonik gemisavar füzesinin fotoğraflarını sızdırdı.

Füze Henüz Geliştirme Aşamasında

Yapım çalışmalarına 2019’da başlanan bu füze, 2030’lu yıllarda tamamlanacak. ATLA (Devralma, Teknoloji ve Lojistik Ajansı), füzenin prototip motor araştırması için anlaştığı yerel bir firma olan Mitsubishi Heavy Industries ile birlikte scramjet motorunu geliştirmekte.

5 Mach ya da Daha Yüksek Hızlara Çıkmak Hedefleniyor

Füzenin uçuşu için ramjet ve scramjet (süpersonik yanmalı ramjet) motorların bir kombinasyonu olan Çift Modlu Scramjet Motoru (DMSJ) ile güçlendirilmesi ve bu sayede 5 mach veya daha yüksek hızlara ulaşabilmesi hedefleniyor.

Sızan Fotoğraf ve Füze

Japonya Savunma Bakanlığı Ajansı Tarafından “Oyun Değiştirici” Olarak Nitelendirilen Füzenin Yetenekleri

  • Bu gemisavar hipersonik güdümlü füze, yüksek irtifalarda hipersonik hızıyla manevra yaparak düşman hava savunma sistemlerinin müdahalelerini zorlaştıracak.
  • Hipersonik güdümlü füzeyi yönlendirmek için uydu ve eylemsizlik navigasyonunun birleşik yönlendirme sistemi kullanılacaktır. Buna ek olarak, radyo ve ışık dalgası ile görüntü tarayan hedefleri belirlemek için kullanılacak ve bu füze her türlü hava koşulunda operasyon yapabilecek.
  • Füze, deniz ve kara hedeflerini yok edebilme yeteneğine sahip olacak
  • Füze, düşman uçak gemilerinin uçuş güvertelerini yok etmek için delici bir savaş başlığı ve kara hedeflerini bastırmak için yüksek yoğunluklu Patlayıcı Biçimli Penetrator (EFP) savaş başlığını taşıyabilecek.
  • 5 mach veya daha yüksek hızlara ulaşacak.

Bu Yazıyı Paylaş
Takip et:
Uzay bilimleri, roket teknolojileri ve havacılık ile ilgilenmekteyim.
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version